
1 Alleen maar vlees of alleen maar groente op de BBQ?
Lees verder na de advertentie
De BBQ waarbij er 10 kilo kant en klare worsten en speklappen opgaan zijn niet m’n favoriet, maar een BBQ met alleen maar groente is weer het andere uiterste… Dan toch maar alleen vlees, maar wel een mooi stuk, lang gegaard, voor een goed gezelschap!
2 Alleen in de zomer barbecueën of het hele jaar door?

Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Hele jaar door! Als je zorgt dat je snel opgestart bent met je BBQ pak je hem ook voor alleen een stukje vlees, of misschien wel een echte winterse stoof!
3 Nooit meer een voorgerecht of nooit meer dessert?
Nooit meer een dessert! Ik hou van hartig, en dan neem ik als toetje nog wel een glas wijn of misschien een goeie whisky.
4 Spontane of geplande etentjes met vrienden?
Spontane zijn het leukst toch? Ik maak altijd te veel, dus waai maar aan!
5 Koken uit één pan of op de barbecue?
Allebei prima eigenlijk, op de camping kan ik het makkelijk redden met 1 pan, maar als ik een BBQ heb kom ik er ook wel uit, alleen soep is even lastig dan, haha!
Koken uit Buiten eten? Maak deze vignarola met artisjok
6 Koud biertje of alcoholvrije cocktail?
Een koud biertje in het weekend, maar doordeweeks sta ik om 05.00 uur op, dus dan is een alcoholvrije avond een beter idee!
7 Groot stuk vlees of hele vis op de grill?
Ik moet zeggen dat een hele vis iets is wat ik heel graag op vakantie doe, maar thuis is het toch eerder vlees. Komt denk ik door dat mijn goeie vriend Erik Waagmeester de beste slager is die ik ken, daar kan ik altijd wel wat leuks vinden wat ik nog niet geprobeerd heb.
8 Eén groot gerecht of kleine gerechtjes om te delen?
Een groot gerecht in kleine stukjes! Ik vind bijvoorbeeld een lamsschouder te gek om te maken, en gaat het niet op, de volgende dag met honing en chili op een wrap, daar kan weinig tegenop!
9 Nooit meer Hollandse pot of alleen nog maar Hollandse pot?
Van nooit meer zou ik echt verdrietig worden, maar er is nog zoveel meer, tegen de tijd dat ik het echt niet meer kan missen ben ik 100 jaar verder!
10 Samen koken of zelf de touwtjes in handen?
Samen koken is het mooiste wat er is. Je leert van elkaar, de kinderen eten er beter van, je spreekt elkaar meer, laat die touwtjes maar vieren!

Onze tips

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghi’s topchef is nú uit en iedereen is laaiend enthousiast

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Zó haal je alles uit je citrusvruchten: ontdek deze lekkere recepten

Jamie Oliver komt met nieuw boek vol gezonde gerechten (en jij scoort ‘m nu met korting)

Brazilië op haar best: de lekkerste recepten vind je in dit kookboek

Gezond eten zonder gedoe? Jamie Oliver deelt zijn 50 healthy hacks

Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.




