1 Alleen maar vlees of alleen maar groente op de BBQ?

De BBQ waarbij er 10 kilo kant en klare worsten en speklappen opgaan zijn niet m’n favoriet, maar een BBQ met alleen maar groente is weer het andere uiterste… Dan toch maar alleen vlees, maar wel een mooi stuk, lang gegaard, voor een goed gezelschap!

2 Alleen in de zomer barbecueën of het hele jaar door?

Hele jaar door! Als je zorgt dat je snel opgestart bent met je BBQ pak je hem ook voor alleen een stukje vlees, of misschien wel een echte winterse stoof!

3 Nooit meer een voorgerecht of nooit meer dessert?

Nooit meer een dessert! Ik hou van hartig, en dan neem ik als toetje nog wel een glas wijn of misschien een goeie whisky.

4 Spontane of geplande etentjes met vrienden?

Spontane zijn het leukst toch? Ik maak altijd te veel, dus waai maar aan!

5 Koken uit één pan of op de barbecue?

Allebei prima eigenlijk, op de camping kan ik het makkelijk redden met 1 pan, maar als ik een BBQ heb kom ik er ook wel uit, alleen soep is even lastig dan, haha!

Koken uit Buiten eten? Maak deze vignarola met artisjok

6 Koud biertje of alcoholvrije cocktail?

Een koud biertje in het weekend, maar doordeweeks sta ik om 05.00 uur op, dus dan is een alcoholvrije avond een beter idee!

7 Groot stuk vlees of hele vis op de grill?

Ik moet zeggen dat een hele vis iets is wat ik heel graag op vakantie doe, maar thuis is het toch eerder vlees. Komt denk ik door dat mijn goeie vriend Erik Waagmeester de beste slager is die ik ken, daar kan ik altijd wel wat leuks vinden wat ik nog niet geprobeerd heb.

8 Eén groot gerecht of kleine gerechtjes om te delen?

Een groot gerecht in kleine stukjes! Ik vind bijvoorbeeld een lamsschouder te gek om te maken, en gaat het niet op, de volgende dag met honing en chili op een wrap, daar kan weinig tegenop!

9 Nooit meer Hollandse pot of alleen nog maar Hollandse pot?

Van nooit meer zou ik echt verdrietig worden, maar er is nog zoveel meer, tegen de tijd dat ik het echt niet meer kan missen ben ik 100 jaar verder!

10 Samen koken of zelf de touwtjes in handen?

Samen koken is het mooiste wat er is. Je leert van elkaar, de kinderen eten er beter van, je spreekt elkaar meer, laat die touwtjes maar vieren!

Buiten eten

Meer gerechten zoals deze?

Buiten eten
€24,99