Advertentie
Snel knoflook pellen is veel makkelijker dan je denkt. Toen de vader van TikTokker @oscarreiflores hem vroeg om meerdere bollen te pellen, begon hij al te klagen. Niet nodig, vond zijn vader. Er was namelijk een super eenvoudige manier om de smaakmakers in één klap van hun schil te ontdoen en te voorkomen dat je handen de hele avond naar knoflook ruiken. Het enige wat je nodig hebt? Een lege, glazen pot.
Wil je iedere week de handigste kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Snel knoflook pellen: zo doe je dat
In de video, die inmiddels miljoenen keren bekeken is, stopt Oscar meerdere bollen in de pot. Hij begint te schudden, net zo lang tot de teentjes loskomen van de bol. Hij blijft schudden, tot ook de schilletjes loslaten. Wat er daarna gebeurt, lijkt wel magie: binnen de kortste keren ligt zijn bakje vol met gepelde teentjes knoflook, zonder dat hij zijn handen vuil heeft gemaakt. Brb, wij gaan even een glazen pot zoeken om vanaf nu altijd snel knoflook te kunnen pellen.
Bekijk de video hieronder:
@oscarreifloresWait for a magic moment and thank me later ?? ? ##ASMR##MagicMoment##fyp##foryou##peelthegarlic##garlic##asianboy##asianfamily##tiktok #
Onze tips
Alles over au bain-marie smelten en waarom het zo handig is
100% foolproof: stap-voor-stap de perfecte biefstuk bakken
Sterrendessert
De perfecte lamsrollade maken in 7 simpele stappen
Wijn & spijs: zo kies je deze kerst de juiste wijn bij je kerstdiner
Krokante aardappels: tips en recept
Zo kun je zelf pecan pie maken voor Thanksgiving
Vegetarisch stoofpotje: waar moet je op letten?
Stoven en smoren: wat is het verschil?
Kaasfonduepan schoonmaken: zo doe je dat snel
Stoofpotje maken: veelgemaakte fouten én oplossingen
Maak zélf buñuelos met de tools van Plate-it
Kruidnoten bakken: zo doe je dat
Oliebollen bewaren en opwarmen: zo blijven ze het lekkerst
Dit is dé manier om bloemkool te gratineren
Espresso-martinitulband: hét coverrecept van Foodies’ Grote Kerstnummer
Roxanne
Vindt de supermarkt de vervelendste plek op aarde. Kan geen recept maken zonder er haar eigen draai aan te geven – wat vaak resulteert in een totaal ander gerecht. Vindt een curry altijd een goed idee en gaat zo vaak mogelijk naar Kroatië voor cevapcici. Was webredacteur van 2019 tot 2021.