Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
snel knoflook pellen

WOW! Zo kun je al je knoflook in één keer pellen

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Misschien kun je het je nog wel herinneren: je ouders of grootouders zaten aan tafel teentje voor teentje de knoflook te pellen. Als je er maar één of twee nodig hebt is dat nog wel te doen, maar anders wordt het al snel een tijdrovende klus. Gelukkig is er een manier om heel snel knoflook te pellen.

Snel knoflook pellen is veel makkelijker dan je denkt. Toen de vader van TikTokker @oscarreiflores hem vroeg om meerdere bollen te pellen, begon hij al te klagen. Niet nodig, vond zijn vader. Er was namelijk een super eenvoudige manier om de smaakmakers in één klap van hun schil te ontdoen en te voorkomen dat je handen de hele avond naar knoflook ruiken. Het enige wat je nodig hebt? Een lege, glazen pot.

Wil je iedere week de handigste kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Snel knoflook pellen: zo doe je dat

In de video, die inmiddels miljoenen keren bekeken is, stopt Oscar meerdere bollen in de pot. Hij begint te schudden, net zo lang tot de teentjes loskomen van de bol. Hij blijft schudden, tot ook de schilletjes loslaten. Wat er daarna gebeurt, lijkt wel magie: binnen de kortste keren ligt zijn bakje vol met gepelde teentjes knoflook, zonder dat hij zijn handen vuil heeft gemaakt. Brb, wij gaan even een glazen pot zoeken om vanaf nu altijd snel knoflook te kunnen pellen.

Bekijk de video hieronder:

@oscarreifloresWait for a magic moment and thank me later ?? ? ##ASMR##MagicMoment##fyp##foryou##peelthegarlic##garlic##asianboy##asianfamily##tiktok #

♬ This Magic Moment – Ben E. King

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!