Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
sojasaus wasabi

Zo hoor je wasabi en sojasaus te mengen (en we doen het allemaal verkeerd)

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Wasabi geeft net dat beetje extra pit aan je sojasaus en dus maken we dankbaar gebruik van de pasta in Japanse restaurants. Lekker om je sashimi, maki's en nigiri's in te dippen, maar wist je dat je dit waarschijnlijk altijd al verkeerd doet? Wij wisten het ook niet, maar dit is de juiste manier.

Voor we deze truc ontdekten, deden wij het als volgt: je bakje vullen met sojasaus, beetje wasabi erdoor, mengen en klaar. Het nadeel hiervan is dat je allemaal stukjes wasabi in je saus krijgt in plaats van een goed gemengd geheel. Je hebt dan ook vast wel eens meegemaakt dat de sojasaus soms wat pit mist en andere keren juist te veel wasabi bevat. En dat terwijl het in hetzelfde bakje zit.

De oplossing

Hoe krijg je dan wel die perfect gemixte saus? TikTok-gebruiker @melisalovesmochi laat zien dat het eigenlijk heel simpel is. In plaats van dat je heel veel sojasaus in je bakje giet, begin je met een heel klein beetje. Voeg vervolgens de wasabi toe en meng het geheel tot een pasta. Voeg vervolgens de rest van de sojasaus toe en klaar is kees. Happy dipping!

Wil je iedere week de handigste tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Bekijk de video hieronder

@melisalovesmochiThis changed my life when I first discovered this technique ?? ##sushibae##obsessedwithit##SkillBuilding##professionaleater##sushihacks♬ original sound – melisathepotato

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!