Nederlandse culinaire podcasts

Op zoek naar leuke Nederlandse culinaire podcasts? Lees snel verder! Omdat het stiekem het fijnste is om te luisteren naar je eigen taal, stelden wij een lijstje samen met zeven culinaire podcasts van eigen bodem. Zet de tv uit en leg je telefoon maar aan de kant voor een avondje podcasts luisteren!

Wat Schaft de Podcast

Deze podcast is gemaakt voor de beginnende thuiskok die zijn repertoire wil uitbreiden, voor de lekkerbek die eigenlijk wel wil weten wat hij eet en voor de ervaren kok die benieuwd is welke trends zijn opgepikt. In “Wat Schaft de Podcast” gaan Jonas Nouwen en Jeroen Doucet elke twee weken met elkaar in gesprek over een bepaald thema. Dit kan een recept zijn, een ingrediënt, een keuken, een activiteit of een speciale gast. Luister mee en ontdek culinaire classics en tongstrelende trends.

Mangiare!

“Mangiare!” is hét radioprogramma voor de echte lekkerbek. Want in dit deze show staat eten en drinken centraal. Elke week praat Petra Possel aan de keukentafel met gasten over koken, eten en het culinaire leven. In elke aflevering komen vaste rubrieken terug zoals de reportage van Chris Bajema, jongste bediende Jannekee Kuijper en de luisteraarswedstrijd onder leiding van Francien Knorringa. Omdat elke aflevering om je vingers bij af te likken is, hebben wij geluk dat de afleveringen ook als podcast te beluisteren zijn.

Fuck wijn

Om deze podcast leuk te vinden, hoef je geen bierkenner te zijn, je hoeft bier alleen lekker te vinden. “Fuck Wijn” is iedereen die meer wil leren over bier, bierliefhebbers en mensen die houden van bierverhalen. Bierbrouwer Ronald van de Streek en schrijver Ronald Giphart gaan elke aflevering in gesprek met een mede-bierliefhebber. Het leuke van deze podcast is dat ‘ie interactief is. Ronald & Ronald stelden namelijk samen met bierwinkel Beerwulf een pakket samen zodat je de besproken biertjes kan drinken tijdens het luisteren van de podcast. Proost!

Nederlandse culinaire podcasts

Nederlandse culinaire podcasts: De keukenCast

In elke aflevering van de “KeukenCast” praat kookboekenschrijfster Eva Posthuma de Boer met twee gasten over een ingrediënt. Van aardbei tot asperges; Eva bespreekt de oorsprong, de eigenschappen en de culinaire mogelijkheden. Deze podcast is om van te smullen!

Smaakmakers

We noemden ‘m al in ons eerdere lijstje met de leukste culi-podcasts maar we zijn nog steeds fan! Wat deze podcast zo goed maakt is dat je honger krijgt van het luisteren naar “Smaakmakers”. Elke maand praat radiomaker Zegert van der Linde met een smaakmaker (een chef, een kookboekauteur, een bakker) over zijn of haar passie voor koken, drinken, eten en alles wat daarbij komt kijken. Een onderwerp dat vaste prik is bij Zegert is de standaarduitrusting van de chef. Wat moeten we volgens hem of haar kunnen koken?

Het laatste avondmaal

Nog zo’n podcast waar je trek van krijgt. In deze superlekkere podcast kookt Samuel Levie in zijn eigen keuken, samen met zijn vrienden, een gerecht met een heel bijzonder verhaal. Om je vingers bij af te likken! We waarschuwen je; deze podcast kun je beter niet luisteren met een lege maag!

Miljuschka’s eetgeheimen

Ben jij benieuwd naar de eetgeheimen van BN’ers? Dan is deze podcast echt wat voor jou! In elke aflevering probeert tv-kok Miljuschka Witzenhausen de smaakherinneringen van haar gast te achterhalen. Vragen als: voor welk eten kan je ze wakker maken? Wat namen ze als lunch mee naar school? De gesprekken gaan over guilty pleasures en smaakvolle herinneringen, van snelle hap tot sterrenrestaurants.

Nederlandse culinaire podcasts

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: