Smaak van Hamka’s Chips veranderd

Snackspert opent zijn post op Instagram als volgt: “Waarom Lay’s, WAAROM?! Mijn lievelingschips aller tijden, de Hamka’s, is veranderd. Nieuwe receptuur.” Dat belooft niet veel goeds, of wel? In een reel steekt hij zijn mening over de nieuwe smaak van Hamka’s Chips niet onder stoelen of banken. “Meestal is het vanuit de fabrikant een kostenbesparing op bepaalde ingrediënten, en dan noemen ze het ‘vernieuwd recept’ in plaats van ‘we hebben hem minder lekker gemaakt sorry jongens’ want JEETJEMINA HIJ IS INDERDAAD MINDER GEWORDEN. Het heeft minder smaak gekregen, de kaas spat er niet van af. Meh. Ik moet nu ook denken aan dat filmpje van Doutzen Kroes waarin ze zegt ‘Ik ben Doutzen en ik ben boos’ of Halina Reijn die in DWDD zegt ‘Wat een heftig nieuws’ want ik voel me precies zo.”

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Nieuwe Hamka’s Chips: nog steeds lekker?

Gelukkig is er niet alleen maar slecht nieuws, Snackspert eindigt zijn betoog met een positieve noot. Althans, zo kun je het interpreteren: “Is het goor? Nee, het is nog steeds lekker. Maar het is niet meer de allerlekkerste. En dat is huilen.” Kortom, zijn Hamka’s Chips je favoriet? Dan zijn ze dat nu waarschijnlijk nog steeds, al is de smaak minder dan voorheen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eke Bosman (@snackspert)

Nieuwe smaak Hamka’s Chips: actie ondernemen

Snackspert laat het er niet bij zitten en besluit een paar dagen later een heuse test uit te voeren. Veel supermarkten hebben hun eigen chips met de smaak ham-kaas. Na een rondje supermarkten test hij zeven verschillende merken. Snackspert vertelt op Instagram: “Nu de Hamka’s minder lekker smaakt, moeten we op zoek naar alternatieven. Ik heb een top 7 voor je, graag gedaan hè.” Het resultaat? Dat zie je hieronder:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eke Bosman (@snackspert)

Wat vonden wij?

Natuurlijk moesten de nieuwe Hamka’s Chips ook op de redactie getest worden, vol goede moed kochten we een grote zak om ‘s middags te verorberen. Eerlijk is eerlijk; de smaakt lijkt inderdaad anders te zijn dan voorheen. De chips lijken qua smaak iets meer een chemische vleessmaak te hebben, de kaas is ver te zoeken. Ook lijkt het alsof de smaak minder lang blijft hangen. Maar goed, al met al blijven ze toch wel naar Hamka’s Chips smaken en laten we ze niet links liggen…

Meer chips getest

Niet lang geleden waren wij benieuwd naar de lekkerste naturel chips uit de supermarkt en hebben we acht verschillende merken uit de supermarkt getest. Het was een flinke opgave om de hele dag chips te testen, maar het is ons gelukt. Lees hier de uitslag en welke de beste chips uit de supermarkt zijn.

chips uit de supermarkt getest

Lees ook: