Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
chips

Foodhack: zo geef je slappe chips een tweede leven

Advertentie

Elke dinsdag delen we de beste tips & tricks voor zo weinig mogelijk verspilling in je keuken. Dat is goed voor je portemonnee én het milieu. Vandaag vertellen we je hoe je slappe chips opnieuw kunt opwarmen.

Je hebt vast weleens een zak chips geopend, een paar eruit gehaald en de rest vervolgens vergeten. Zonde, want als je chips te lang laat liggen worden ze slap en zacht. Maar wanhoop niet, want er zijn een paar manieren waarop je de slappe chips een tweede leven kunt geven. Lees dus snel verder, want met onze tips & trucs wordt de slappe chips weer knapperig en lekker om te eten.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Slappe chips opnieuw opbakken?

Je verwacht het misschien niet; maar zachte chips kun je gewoon opnieuw opbakken. Want door de chips te verwarmen, onttrek je het vocht waardoor ze weer knapperig worden. Het beïnvloedt de smaak natuurlijk wel een beetje maar zo maak je in een mum van tijd slappe chips weer krokant. Dit kan in magnetron of oven:

Magnetron-methode

De magnetron-methode is misschien wel de makkelijkste manier om chips opnieuw op te bakken. Leg hiervoor een vel keukenpapier op een magnetronbestendig bord, verspreid de chips hier gelijkmatig over en plaats het bord in de magnetron. Verwarm het gedurende 20 tot 30 seconden waarbij je regelmatig controleert of ze niet te hard worden. Is de tijd voorbij? Haal de chips dan uit de magnetron en laat afkoelen voordat je ze eet. Proberen is op eigen risico, want wij hebben geen ervaring met deze techniek. Maar wie niet waagt, wie niet wint…

Chips opbakken in de oven

Wat langer duurt het verwarmen in de oven, al zal het resultaat wel sneller succesvol zijn. Verwarm de oven voor op ongeveer 175°C en verspreid de slappe chips gelijkmatig op een bakplaat. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de chips maximaal 10 minuten. Houd ze goed in de gaten om te voorkomen dat ze verbranden. Zodra de chips er mooi knapperig en goudbruin uitzien, haal je ze uit de oven waarna je ze laat afkoelen voordat je ze opeet.

Lees ook: 8x chips uit de supermarkt getest

chips uit de supermarkt getest

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!