Advertentie
Je hebt vast weleens een zak chips geopend, een paar eruit gehaald en de rest vervolgens vergeten. Zonde, want als je chips te lang laat liggen worden ze slap en zacht. Maar wanhoop niet, want er zijn een paar manieren waarop je de slappe chips een tweede leven kunt geven. Lees dus snel verder, want met onze tips & trucs wordt de slappe chips weer knapperig en lekker om te eten.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Slappe chips opnieuw opbakken?
Je verwacht het misschien niet; maar zachte chips kun je gewoon opnieuw opbakken. Want door de chips te verwarmen, onttrek je het vocht waardoor ze weer knapperig worden. Het beïnvloedt de smaak natuurlijk wel een beetje maar zo maak je in een mum van tijd slappe chips weer krokant. Dit kan in magnetron of oven:
Magnetron-methode
De magnetron-methode is misschien wel de makkelijkste manier om chips opnieuw op te bakken. Leg hiervoor een vel keukenpapier op een magnetronbestendig bord, verspreid de chips hier gelijkmatig over en plaats het bord in de magnetron. Verwarm het gedurende 20 tot 30 seconden waarbij je regelmatig controleert of ze niet te hard worden. Is de tijd voorbij? Haal de chips dan uit de magnetron en laat afkoelen voordat je ze eet. Proberen is op eigen risico, want wij hebben geen ervaring met deze techniek. Maar wie niet waagt, wie niet wint…
Chips opbakken in de oven
Wat langer duurt het verwarmen in de oven, al zal het resultaat wel sneller succesvol zijn. Verwarm de oven voor op ongeveer 175°C en verspreid de slappe chips gelijkmatig op een bakplaat. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de chips maximaal 10 minuten. Houd ze goed in de gaten om te voorkomen dat ze verbranden. Zodra de chips er mooi knapperig en goudbruin uitzien, haal je ze uit de oven waarna je ze laat afkoelen voordat je ze opeet.
Lees ook: 8x chips uit de supermarkt getest
Onze tips
Alles over au bain-marie smelten en waarom het zo handig is
100% foolproof: stap-voor-stap de perfecte biefstuk bakken
Sterrendessert
De perfecte lamsrollade maken in 7 simpele stappen
Wijn & spijs: zo kies je deze kerst de juiste wijn bij je kerstdiner
Krokante aardappels: tips en recept
Zo kun je zelf pecan pie maken voor Thanksgiving
Vegetarisch stoofpotje: waar moet je op letten?
Stoven en smoren: wat is het verschil?
Kaasfonduepan schoonmaken: zo doe je dat snel
Stoofpotje maken: veelgemaakte fouten én oplossingen
Maak zélf buñuelos met de tools van Plate-it
Kruidnoten bakken: zo doe je dat
Oliebollen bewaren en opwarmen: zo blijven ze het lekkerst
Dit is dé manier om bloemkool te gratineren
Espresso-martinitulband: hét coverrecept van Foodies’ Grote Kerstnummer
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.