Wat is junkfood?

Misschien denk je direct aan fastfood, maar dat is toch echt iets anders. Junkfood gebruiken we als term voor commerciële producten zoals snoep, ijs, snacks en frisdranken die nauwelijks nuttige voedingsstoffen bevatten. Daarentegen zitten ze vaak vol met calorieën, zout en (ongezonde) vetten. Fastfood is de term die we gebruiken voor eten dat snel bereid wordt, je snel kunt eten en vaak goedkoop is. Denk bijvoorbeeld aan de grote ketens van hamburgerrestaurants.

Slecht, maar zó lekker

We doen er nu misschien luchtig over, maar junkfood is een wereldwijd probleem. Denk bijvoorbeeld aan duurzaamheid, het meeste junkfood wordt niet bepaald duurzaam geproduceerd. Daarnaast is het een groot gezondheidsprobleem. Junkfood zorgt voor relatief veel overgewicht en andere gezondheidsproblemen. Stiekem weten we dit allemaal, misschien is dit de reden van het schuldgevoel wat we vaak ervaren bij een vette hap?

Junkfood Dag: 21 juli

Oké, oké, het is ongezond. Maar af en toe zondigen mag toch wel? Vandaar dat we deze dag zo omarmen. We vinden het ontzettend belangrijk om gezond, duurzaam en gevarieerd te eten. Goed voor jezelf zorgen begint bij goede voeding. Maar die ene dag per jaar maken we een uitzondering. Je herkent het vast, af en toe móét je gewoon een vette hap naar binnen werken. Cravings naar hamburgers, pizza’s en kapsalons. Wij vergeven het je. En we doen graag met je mee!

Kortom; vandaag is de dag! Ren naar de snackbar en bestel die ene onweerstaanbare snack waar je al tijden naar verlangt. Morgen maken we weer een gezonde salade, maar vandaag nog even niet. Wil je zelf aan de slag met junkfood? We verzamelden de lekkerste recepten. De één wat (on)gezonder dan de ander, kies zelf je favoriet.

Klassieke cheeseburger

junkfood klassieke cheeseburger

Geitenkaasbitterballen met rozepeperhoning

geitenkaasbitterballen junkfood

Sticky wings met blue-cheese dip

Sticky wings met blue-cheese dip

Zelf saucijzenbroodjes maken

Zelf saucijzenbroodjes maken

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: