Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
burgers met jalapeño kaassaus

De beste burgers: 7x recepten voor een broodje hamburger

Zelf burgers maken; het kan met gehakt, met kalkoen of met zwarte bonen. Een ding is in ieder geval zeker: thuis bak je ze veel lekkerder dan welke fastfoodketen dan ook. Het water loopt ons al in de mond...

Broodje hamburger recepten

Lees verder na de advertentie

Het knapperige broodje, de sappige burger… wij gaan er zowat van kwijlen. Of het nu gaat om een klassieke hamburger, een kipburger of een vegetarische burger; wij krijgen er nooit genoeg van. Ben jij ook zo’n liefhebber? Leef je dan uit met deze heerlijke recepten voor burgers. En voor wie extra wil uitpakken hebben wij de beste tips voor zelf hamburgers maken op een rijtje gezet.

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
De perfecte burger

De perfecte burger

De titel van het recept zegt eigenlijk al genoeg, dit is wat ons betreft dé perfecte burger.

Naar het recept
junkfood klassieke cheeseburger

Klassieke cheeseburger

Er is weinig wat de klassieke hamburger kan verbeteren maar de toevoeging van een plakje kaas maakt de burger toch net ff wat lekkerder. De cheeseburger is misschien wel een van de beste uitvindingen van afgelopen eeuw. De smeuïge smeltende kaas maakt de burger wat ons betreft helemaal af. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen.

Naar het recept
Ultieme vegaburger

Ultieme vegaburger

Het ziet er misschien niet zo uit maar dit is de ultieme burger voor vega’s. Het geheime ingrediënt? Zwarte bonen. Met een handjevol ingrediënten bouw je er zelf de lekkerste burgers mee.

Naar het recept
Krokante kipburger

Krokante kipburger

Laat je niet afschikken door de ellenlange lijst met ingrediënten: het is het waard. Door de grote hoeveelheid kruiden en specerijen is deze burger een ware smaakbom! Een krokante kipburger smaakte wat ons betreft nog nooit zo goed.

Naar het recept
burgers met jalapeño kaassaus

Platte burgers met jalapeño-kaassaus

We sluiten het lijstje met recepten voor burgers af met deze pittige variant. Jalapeno-kaassaus met een burger, het kan eigenlijk niet misgaan. Plet de burgers in de pan met een spatel voor een extra tasty grof randje. Dat lusten wij elke dag wel.

Naar het recept
Loaded halloumiburger

Loaded halloumiburger

Deze heerlijke Cypriotische grillkaas is een echte alleskunner. Haal dus halloumi in huis om je burgers mee te beleggen. Door het krokante jasje is het misschien wel een van de betere burgers die je ooit gehad hebt.

Naar het recept
ontbijtburger met bacon

Ontbijtburger met bacon

In Sydney serveert bijna ieder café wel een breakfast bun. Het ideale kater-ontbijt is wat ons betreft deze ontbijtburger met bacon.

Naar het recept

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Uitgelicht recept
De perfecte burger

De perfecte burger

De titel van het recept zegt eigenlijk al genoeg, dit is wat ons betreft dé perfecte burger.

 

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 600 g sukadevlees
  • 4 burger buns (evt. zelfgemaakt, zoek op ‘burgerbuns’)
  • 1 el mayonaise
  • zout en peper
  • 100 g pittige cheddar
  • 0.25 ijsbergsla (dun gesneden)
  • 1 kleine rode ui (in dunne ringen)

Voor de saus

  • 2 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • 2 el mosterd (scherp)
  • 1 tl sriracha
  • 1 sjalotje (gesnipperd)
  • 1 middelgrote augurk (in kleine blokjes gesneden)

Benodigdheden

  • gehaktmolen

Bereiding

  1. Snijd het sukadevlees in grove blokjes en maal het vlees met een gehaktmolen middelgrof. Meng het vlees tot een samenhangend gehaktmengsel. Verdeel in 4 gelijke stukken en vorm er platte schijven van.

  2. Roer voor de saus alle ingrediënten door elkaar. Voeg nog een klein scheutje van het augurkenvocht toe. Verhit bak- of grillplaat op middelhoog vuur. Snijd de broodjes open en bestrijk beide helften met wat mayonaise. Rooster de broodjes op de hete bakplaat tot ze mooi goudbruin zijn. Neem van de plaat en houd apart.

  3. Bestrooi de burgers met zout en peper en leg ze op de grillplaat. Druk nog enigszins plat zodat het vlees goed aansluit op de plaat. Grill de burgers ca. 2½ minuut tot je aan de zijkant ziet dat ze gaar beginnen te worden. Keer ze om en grill nog 2 minuten. Beleg met de kaas zodat deze lekker kan smelten.

  4. Beleg de broodjes met saus, ijsbergsla, een burger en wat rode-uiringen.

Receptuur & fotografie: Willem van Santen

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!