Bitterbal recepten

Heb jij al wel eens zelf thuis bitterballen gemaakt? Minstens net zo lekker als in de kroeg. En het leukste? Met de vulling kan je volop variëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vega variant met geitenkaas of risotto? Of maak ze met een Spaanse twist door chorizo toe te voegen. Het is jouw feestje dus jij kiest jouw favoriet uit de bitterbal recepten! We geven eerlijk toe; enkele van de bitterbal recepten zijn eigenlijk bedoeld om kroketjes te maken. Maar wij zijn de moeilijkste niet; wanneer je ze net wat anders rolt, maak jij er eenvoudig bitterballen van.

Iedere week de lekkerste borrel recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Garnalenkroketjes

Na de klassieke rundvlees variant, is de vulling met garnalen misschien wel het meest populair. Dat is niet gek want de ziltige binnenkant in een knapperig korstje is onweerstaanbaar lekker.

bitterbal recepten

Gefrituurde risottoballetjes

Restje risotto over? Oud brood dat is blijven liggen? Stukjes kaas waar geen plak van te snijden is? Daar hebben wij een heerlijke oplossing voor. Dit Siciliaanse equivalent van de bitterbal is al net zo onweerstaanbaar.

bitterbal recepten

Arancini met truffel en Grana Padano

Officieel noem je de risottoballetjes in Italië arancini. Dit recept voor arancini met truffel en Grana Padano is perfect om te maken als borrelhapje of anti pasti.

Arancini met truffel en Grana Padano

Viskroketjes met uiensalade

Deze viskroketjes met uiensalade zijn geïnspireerd op het Portugese gerecht fofos de bacalhau. De basis van kabeljauw en aardappelkruim is hetzelfde, maar in de Indiase provincie Goa hebben ze er een eigen draai aan gegeven met de kruiden en specerijen.

De smaken van West-India: Viskroketjes met uiensalade

Chorizo-manchegokroketjes met saffraanmayonaise

Geef de bitterbal eens een Spaanse twist door chorizo en manchego aan de vulling toe te voegen. Heerlijk om tijdens de borrel te serveren. Biertje erbij en smikkelen maar!

spaanse gerechten chorizo manchego kroketjes

Geitenkaasbitterballen met rozepeperhoning

Deze geitenkaasbitterballen zijn zo smeuïg dat je geen dipsaus nodig hebt. Kun je geen oranjebloesemhoning voor in het beslag vinden? Gebruik dan een neutrale honing van goede kwaliteit en voeg een paar druppels oranjebloesemwater toe (te koop bij Turkse of Marokkaanse supermarkten).

geitenkaasbitterballen junkfood

Bloedworstbitterballen met appelmoes

Gebakken bloedworst met appeltjes is een klassieker, maar wat dacht je van bloedworstbitterballen met appelmoes? Een waar Nederlands-Brits fusion gerecht.

Bloedworstbitterballen met appelmoes

Bloemkoolkroketjes

Bloemkool is super veelzijdig. Door de zachte smaak van deze groente kun je ‘m gemakkelijk verwerken. Zo ook in deze heerlijke kroketjes. Wil je nog meer smaak? Rooster de bloemkool dan in de oven.

Bloemkoolkroketjes

Coxinha met gebraden kip

Eerlijk is eerlijk, een echte bitterbal of kroket is het niet. Toch mochten ze door de zachte vulling en knapperige buitenkant niet in ons lijstje met bitterbal recepten ontbreken. Coxinha betekent ‘dijtje’ en is een populaire Braziliaanse snack met kip. Deze Brits-Braziliaanse versie bevat gebraden kip en dragon.

Coxinha met gebraden kip

Dutch meatless meatballs

Liever vegan? Met plantaardige vervangers kan je ook eenvoudig een smeuïge bitterbal maken. Probeer het eens!

Dutch meatless meatballs bitterbal recepten

Stamppotkroket

We sluiten het bitterbal recepten lijstje op en top Nederlands af: met een stamppotkroket. Hollandser krijg je het niet!

Stamppotkroket bitterbal recepten