
Appelmoes maken
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Zelf appelmoes maken is makkelijker dan je denkt – en zoveel lekkerder dan uit een potje. Lekker zoet, fris en met precies de structuur die jij wil.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in niet al te kleine blokjes. Doe de appels met het water, het citroensap, de suiker en evt. kaneel in een ruime pan en breng aan de kook.

Laat ca. 15 minuten rustig doorkoken op laag vuur tot de appels zacht zijn. Roer af en toe door.
Haal het kaneelstokje eruit (bij gebruik) en pureer de appels met een staafmixer zo glad of grof als je zelf wil.
Steriliseer intussen de glazen potten en de deksels in kokend water. Vul de hete potten met de hete appelmoes, draai direct de deksel erop en laat de potten ondersteboven op het aanrecht afkoelen, zodat ze vacuüm trekken. Draai de afgekoelde potten weer om naar de normale positie en bewaar op een koele en donkere plek.
Serveer hem als bijgerecht naast je hartige gerechten, zoals friet of gebakken aardappeltje. Of gooi het roer helemaal om en maak er deze bloedworstbitterballen bij! Liever helemaal zoet? Dan is hij ook heerlijk om door je yoghurt of havermoutpap te eten, of er iets lekkers mee te bakken, zoals deze minitulbandjes met kaneel.









