Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Uitgekookte grap: 24Kitchen zendt pruttelend pannetje ragout uit op eerste kerstdag

Uitgekookte grap: 24Kitchen zendt pruttelend pannetje ragout uit op eerste kerstdag

Advertentie

Wat begon als een grap is nu werkelijkheid geworden. 24Kitchen gaat eerste kerstdag beelden van pruttelende ragout uitzenden. Waarom? Wij vertellen je alles!

Het begon allemaal met een artikel van de satirische website De Speld. Deze website schreef met een knipoog: “24Kitchen zendt op eerste kerstdag een pruttelend pannetje ragout uit.” Met dit artikel nam De Speld televisiezender SBS6 op de hak omdat deze zender onlangs liet weten dat ze eerste kerstdag geen programma’s gaan uitzenden, maar beelden van een knisperend haardvuur. Volgens De Speld zou 24Kitchen om de volgende reden de beelden van een pruttelend pannetje ragout gaan uitzenden:

“We hebben elkaar dit jaar al weinig genoeg gezien, wij willen onze kijkers graag de kans bieden om met elkaar te praten in plaats van te kijken naar kookprogramma’s”, legt de zender uit. “Af en toe zal er iemand met een pollepel in de ragout roeren om te voorkomen dat er een vel ontstaat, maar verder gebeurt er niet zoveel. Daarmee willen we onderstrepen waar het met kerst echt om gaat: om samenzijn. En om ragout.”

Pruttelend pannetje ragout op tv

Wat begon als een grap is nu werkelijkheid geworden. Omdat de reacties op het satirische artikel laaiend enthousiast waren, besloot 24Kitchen hun fans niet teleur te stellen. De culinaire televisiezender 24Kitchen gaat op eerste kerstdag daadwerkelijke een pruttelend pannetje ragout uitzenden. Het pruttelende pannetje zal op een paar specifieke momenten (10.49, 12.36 en 16.39 uur) te aanschouwen zijn. De rest van de dag zal de televisiezender kerstklassiekers uitzenden zoals Jamie’s Easy Meals at Christmas, Rachel Khoo’s Chocolate Christmas Special en Rudolph’s Winterklassiekers.

Non-stop pruttelende pannetje ragout

Maar voor wie er geen genoeg van kan krijgen is er goed nieuws: op het YouTube-kanaal van de culinaire zender pruttelt het ragoutpannetje op eerste kerstdag van 10.00 tot 22.00 uur non-stop. Kun je nu al niet wachten? Je kunt de première al bekijken!

Trek gekregen? Laat je inspireren door onze ragout recepten:

Pastei met kalkoen en ham

no waste kerstkalkoen met pruttelend pannetje ragout

Runderragout met pappardelle

pruttelend pannetje ragout

Empanadas met aardappel-preiragout

Empanadas met aardappel-preiragout

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!