
Geslaagd voor je eindexamens? Dan is het natuurlijk tijd voor een feestje! Dat kan niet zonder heerlijke hapjes en drankjes. Met dit drankje voor je eindexamenfeest, zal iedereen knallend de schoolperiode afsluiten!
Lees verder na de advertentie
Eindexamenfeest
De tijd van lange dagen studeren, tentamens maken en stress voor de uitslag is voorbij. Je bent geslaagd! Dit betekent dat de eindexamenfeestjes kunnen beginnen en jullie met z’n allen kunnen genieten van het einde van een tijdperk.
Daar mogen lekkere borrelhapjes en verfrissende drankjes natuurlijk niet ontbreken. En laten wij nu het recept hebben voor hét drankje voor je eindexamenfeest!
Wekelijks de laatste foodtrends en de lekkerste recepten ontvangen?
Hét drankje voor je eindexamenfeest
Wat ons betreft is deze frambozen-citrus-muntcocktail hét drankje voor je eindexamenfeest. Geloof maar: van deze cocktail wil iedereen wel een glaasje. Gefeliciteerd en geniet ervan!
Je kunt deze cocktail natuurlijk ook omtoveren in een heerlijke mocktail. Vervang dan de prosecco door vlierbloesemtonic voor een lekkere frisse variant. Dat is niet alleen lekker maar natuurlijk ook een must wanneer er gasten onder de 18 op je feestje komen.

Frambozen-citrus-muntcocktail
Op een warme zomerdag snak je naar frisse fruitsmaken. Een verfrissend drankje is dan precies wat je nodig hebt. Probeer deze cocktail en geniet!
Ingrediënten
- 225 g frambozen (+ 20g extra, om te serveren)
- 100 g suiker
- 1 handvol muntblaadjes
- 1 citroen (alleen het sap)
- 1 bio limoen (rasp en sap)
- 1 el water
- 1,5 l prosecco
- ijsblokjes
- 2 bio-limoenen (gehalveerd en in schijfjes)
Benodigdheden
- cocktailglazen
- metalen cocktailprikkers
Bereiding
Doe de frambozen, de suiker, de muntblaadjes, het citroensap, de limoenschil, het -sap en het water in een blender of beker van de staafmixer en pureer tot alles is fijngemalen en de suiker is opgelost.
Schenk het mengsel door een fijne zeef in een steelpan. Duw met een spatel zoveel mogelijk sap erdoorheen.
Breng het frambozenmengsel op middelhoog vuur aan de kook en laat ca. 10 minuten al roerend rustig inkoken tot een dunne siroop. Laat de siroop afkoelen in de koelkast.
Doe voor het serveren een paar ijsblokjes in een (cocktail)glas. Voeg ca. 2 el siroop per glas toe en vul aan met de prosecco. Roer door elkaar. Steek steeds 2 frambozen en 2 limoenschijfjes om en om aan een prikker en leg deze op het glas.
Fotografie: Jasper Bosman Receptuur: Anne Mebelder
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Onze tips

Shaken, strainen en muddlen: cocktailtechnieken met Tess Posthumus

7x makkelijke cocktails om de show mee te stelen

De favoriete feestelijke cocktails van barman Victor van First Dates

Mojito: zo kun je deze heerlijke cocktail zelf maken

Aardbeienijs getest: dit huismerk is het allerlekkerst

Deze snack met matcha mag je niet missen!

Dit zijn de meest gezochte recepten van juni

Kijktip: seizoen 4 van The Bear is nu te zien!
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.