Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Foodies' redacteur Anne Mebelder

Even voorstellen: dit is Foodies’ nieuwste redacteur!

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Een nieuw jaar, een nieuw gezicht bij Foodies! Vanaf vandaag komt Anne Mebelder het team versterken als (web)redacteur, ze heeft er ontzettend veel zin in. In haar allereerste blog artikel stelt ze zich graag even voor. Hoog tijd om kennis te maken met Anne!

Foodies’ nieuwste redacteur

Mijn naam is Anne, 31 jaar, woonachtig in Utrecht en Foodies’ nieuwste redacteur. Vanaf het moment dat ik in Nijmegen Communicatie- en Informatiewetenschappen studeerde – inmiddels tien jaar geleden – speelde de gedachte om bij Foodies te mogen werken. Toen er een plekje vrij kwam op de redactie hoorde ik van iedereen om mij heen ‘dit is echt wat voor jou’, en zelf wist ik ook meteen dat ik wel móést reageren. En nu is het moment daar, mijn eerste artikel voor Foodies!

Al zolang ik me kan herinneren sta ik in de keuken. Op mijn tenen op het keukentrapje om in de pan te kunnen roeren, pollepels aflikken en koekjes bakken. Van vakanties onthoud ik voornamelijk de leuke koffiezaken, de taartjes en al het andere lekkers dat ik heb gegeten. Als vriendinnen een nieuwe stad gaan ontdekken, checken ze eerst bij mij waar ze koffie moeten drinken en het lekkerste brood kunnen vinden.

Ottolenghi

Ik vind het heerlijk om dinertjes te organiseren voor vrienden en familie en er staat ieder weekend wel een taart in de oven. Elke zondagavond blijf ik dan ook thuis voor ‘Heel Holland Bakt’, uiteraard met een eigen baksel en een kop thee op de bank. Mijn favoriete chef? Ongetwijfeld Yotam Ottolenghi! Ik heb inmiddels (bijna) al zijn kookboeken en ik sta elke keer weer versteld van hoe veelzijdig groente is en van de heerlijke smaakcombinaties die hij weet te verzinnen.

Een weekenddag begin ik het liefst met een kop verse filterkoffie, een stapel pancakes, een rondje rennen en daarna op pad voor de lekkerste ingrediënten om uitgebreid te koken. Niet alleen het koken zelf, maar ook anderen inspireren met verrassende recepten, kooktips en nieuwe eettentjes vind ik hartstikke leuk. En vanaf vandaag dus ook voor jullie, als onderdeel van het team van Foodies. Hierbij deel ik daarom alvast een aantal recepten waar ik heel blij van word!

Liefs,

Anne

Frambozencheesecake

Geduld is na het afbakken een schone zaak. Laat de cheesecake goed afkoelen en vervolgens opstijven in de koelkast, dan is hij het allerlekkerst!

> naar het recept: frambozencheesecake

Frambozencheesecake

Gegrilde courgettes met warme yoghurt en saffraanboter

Yotam Ottolenghi over de gegrilde courgettes: “Dit recept is geïnspireerd op kousa b’laban, een Levantijns gerecht van gevulde minicourgettes die in yoghurt worden gekookt. In deze simpele versie worden de yoghurtsaus en de gegrilde courgettes afzonderlijk bereid, en dan geserveerd met een snel gemaakte saffraanboter om erover te sprenkelen. Het is best wel een kunst om yoghurt te verhitten zonder dat hij schift; het lukt heel goed als je een stabilisator toevoegt, bijvoorbeeld maïzena of eidooier, maar je kunt hem ook al roerend op laag vuur verwarmen en niet aan de kook laten komen. Het resultaat is dan een zijdezachte saus, heerlijk met courgettes maar ook met andere gegrilde groenten, vet vlees of zelfs als saus bij pasta.”

> naar het recept: gegrilde courgettes met warme yoghurt en saffraanboter

Gegrilde courgettes met warme yoghurt en saffraanboter

Pecantruffels met prosecco van Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi: “De truffels met chocolade bedekken is een rommelig karweitje, maar het is de moeite waard.”

> naar het recept: pecantruffels met prosecco

pecantruffels

Lees ook:

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!