Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Squid Game: ppopgi (dalgona cookie)

Het Squid Game koekje: zo maak je ‘m zelf

Advertentie

Je kan er niet om heen: Squid Game. Deze Zuid-Koreaanse serie was op Netflix de populairste serie ooit en heeft nu zelfs een 'real life'-versie. In de show doen 456 spelers mee aan een toernooi bestaande uit verschillende Koreaanse kinderspellen. Wie alle spellen wint, krijgt een gigantische prijs. Wie een spel verliest, wordt geëlimineerd. Ben jij benieuwd hoe ver jij het zou schoppen in de games? Dit is je kans om uit te vinden of jij het tweede spel zou overleven. Game time!

Squid Game

Bij een van de spellen moeten de spelers in Squid Game een figuur – volledig intact – uit een bros koekje van suiker halen. Dit klinkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het figuurtje breekt eenvoudig doordat het koekje zo dun is. Het idee is dat je de buitenste randen van het koekje afbreekt zónder het originele vormpje te breken. Het enige hulpmiddel is een naald.

Wil je iedere week de lekkerste recepten, tips & nieuwtjes ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Squid Game koekje: Ppopgi

Het levensgevaarlijke Squid game koekje wordt ook wel ppopgi, dalgona-koekje (dalgona candy) of honeycomb genoemd. In Korea zijn deze brosse karamelkoekjes waanzinnig populair. Wanneer je een koekje koopt en het figuurtje hier volledig intact uit kan halen, krijg je als prijs een gratis ppopgi.

Recept voor het Squid Game koekje

Durf jij het aan? Het levensgevaarlijke koekje van Squid Game kan je ook zelf maken. Je hebt alleen suiker, een mespuntje baking soda, een steelpan, een vel bakpapier en een koekjessteker naar keuze nodig. De originele vormen van de figuurtjes in de serie zijn een driehoek, rondje, ster en paraplu. Als je slim bent, kies je natuurlijk niet het lastigste figuur: de paraplu. Het recept lijkt heel simpel. Maar pas op! De Squid game koekjes zijn gemakkelijk aan te bakken. Game over. Gelukkig zit er geen eliminatie aan vast.

  1. Doe 25 gram suiker in een steelpan.
  2. Laat de suiker 3-4 minuten smelten op laag vuur. Wanneer de suiker aan de randen begint te smelten, begin je het mengsel te roeren zodat de suiker gelijkmatig smelt.
  3. Als de suiker volledig gesmolten is en een lichtbruine kleur krijgt, haal je het pannetje van het vuur. Laat de suiker niet aanbranden want dan krijgt het mengsel een bittere smaak.
  4. Zet het vuur uit.
  5. Voeg het mespuntje baking soda aan het suikermengsel toe en roer het goed door elkaar. Het mengsel gaat licht schuimen.
  6. Giet het mengsel op het bakpapier en druk het mengsel gelijk plat met bijvoorbeeld de onderkant van een pan of kom.
  7. Na 10 tot 15 seconden is het mengsel plat genoeg en duw je je vormpje erin. Let op: druk het vormpje niet volledig tot de bodem. Verwijder het vormpje vervolgens snel en voorzichtig.
  8. Laat het koekje een minuut hard worden en pel vervolgens het koekje van het bakpapier.
  9. Let the game begin!

Lukt het jou om het spel van Squid Game te overleven door het figuur intact uit het koekje te halen?

Squid Game: ppopgi (dalgona cookie)

Lees ook:

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!