Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
kimchi noodles

Koreaans koken: 7x recepten met kimchi

Advertentie

De Koreaanse smaakbom kimchi is niet meer uit onze keukens weg te denken. Bij de rijst, op een broodje of in de soep, wij eten deze gefermenteerde groenten eigenlijk het liefste overal bij. Laat je inspireren door dit lijstje met kimchi recepten. Welke ga jij proberen?

Recepten met kimchi

De mogelijkheden met kimchi zijn eindeloos. Eigenlijk is deze gefermenteerde smaakbom bedoeld als bijgerecht, maar je kunt het eigenlijk niet meer wegdenken bij elke Koreaanse maaltijd. Ter inspiratie zetten wij zeven van onze favoriete recepten met kimchi voor je op een rij. De echte kimchi-aanbidders eten het ook als ontbijt, maar daar moeten wij nog even aan wennen. Gezond is het in ieder geval wel. Deze smaakbom bevat maar weinig calorieën, is rijk aan vezels dankzij alle groenten en het zit bomvol vitamine C, A, B1, B2, calcium, ijzer en natuurlijk probiotica (door het fermentatieproces).

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Bibimbap met spek en eieren

Bibimbap met spek en eieren

Naast kimchi is bibimbap een van de populairste Koreaans gerechten. Het woord betekent letterlijk gemixte rijst en het gerecht bestaat – je raad het al – uit rijst met een aantal groenten die door elkaar gemengd worden. Daarnaast worden er ook eieren, vlees – in dit geval spek – en de gefermenteerde rode peperpasta gochujang toegevoegd.

Naar het recept
Kimchisoep

Kimchisoep

Zin in een soepje met wat pit? Probeer deze smaakbom maar eens! Lekker door de combinatie met de zachte tofu en ook de knapperige lente-uitjes.

Naar het recept
Angry Asian Man tosti nomnomnom

Angry Asian Man tosti

Deze tosti is bij ons op de redactie berucht. Het is een ware traktatie naar receptuur van Dorothy Porker. Volgens haar zijn kaas en de klassieke Koreaanse smaakmakers gochujang en kimchi echt een match made in heaven. Geloof ons: dit recept wil je echt proberen!

Naar het recept
Gebakken rijst met kelp

Gebakken rijst met kelp, kimchi en edamame

Laat het de Koreanen niet horen maar dit gerecht kan je eigenlijk wel omschrijven als een plantaardige versie van de bibimbap. Het gerecht bevat namelijk ook rijst gemixt met groenten. Maar daar blijft het dan ook bij. De gochujang, eieren en het vlees ontbreken nog. Deze versie is daarmee perfect voor vegans. 

Naar het recept
Kimchi miso hotpot

Kimchi miso hotpot

Wist je dat Koreaans eten een grote invloed op de Japanse keuken heeft? Zo is kimchi in Japan ook ontzettend populair. Hier wordt kimchi vaak gebruikt in kimchi nabe, een hotpot die kimchi gebruikt om ingrediënten in deze lichte maar pittige soep een stevige, zure-pittige zoute-umami-smaak te geven.

Naar het recept
Gochujang-kimchiburger

Gochujang-kimchiburger

Als je deze burger met kimchi hebt geproefd, wil je nooit meer anders. Beloofd!

Naar het recept
kimchi noodles

Kimchi-noedels met sesam-spiegelei

Wil je binnen no-time een lekkere maaltijd op tafel zetten? Probeer dan deze kimchi-noedels met sesam-spiegelei eens. Je bent binnen 20 minuten klaar.

Naar het recept

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!