Recepten met kimchi

De mogelijkheden met kimchi zijn eindeloos. Eigenlijk is deze gefermenteerde smaakbom bedoeld als bijgerecht, maar je kunt het eigenlijk niet meer wegdenken bij elke Koreaanse maaltijd. Ter inspiratie zetten wij zeven van onze favoriete recepten met kimchi voor je op een rij. De echte kimchi-aanbidders eten het ook als ontbijt, maar daar moeten wij nog even aan wennen. Gezond is het in ieder geval wel. Deze smaakbom bevat maar weinig calorieën, is rijk aan vezels dankzij alle groenten en het zit bomvol vitamine C, A, B1, B2, calcium, ijzer en natuurlijk probiotica (door het fermentatieproces).

1. Bibimbap met spek en eieren

Naast kimchi is bibimbap een van de populairste Koreaans gerechten. Het woord betekent letterlijk gemixte rijst en het gerecht bestaat – je raad het al – uit rijst met een aantal groenten die door elkaar gemengd worden. Daarnaast worden er ook eieren, vlees – in dit geval spek – en de gefermenteerde rode peperpasta gochujang toegevoegd.

Bibimbap met spek en eieren

2. Kimchisoep

Zin in een soepje met wat pit? Probeer deze smaakbom maar eens! Lekker door de combinatie met de zachte tofu en knapperige lente-uitjes.

Kimchisoep

3. Angry Asian Man tosti

Deze tosti is bij ons op de redactie berucht. Het is een ware traktatie naar receptuur van Dorothy Porker. Volgens haar zijn kaas en de klassieke Koreaanse smaakmakers gochujang en kimchi echt een match made in heaven. Geloof ons: dit recept wil je echt proberen!

Angry Asian Man tosti nomnomnom

4. Gebakken rijst met kelp, kimchi en edamame

Laat het de Koreanen niet horen maar dit gerecht kan je eigenlijk wel omschrijven als een plantaardige versie van de bibimbap. Het gerecht bevat namelijk ook rijst gemixt met groenten. Maar daar blijft het ook bij. De gochujang, eieren en het vlees ontbreken nog. Deze versie is daarmee perfect voor vegans. 

Gebakken rijst met kelp

5. Kimchi-omelet met taugé en koriander

Gezond en super tasty, deze makkelijke Aziatische omelet smaakt perfect bij witte rijst. En het beste? Binnen een handomdraai staat ‘ie op tafel!

kimchi omelet

6. Kimchi miso hotpot

Wist je dat Koreaans eten een grote invloed op de Japanse keuken heeft? Zo is kimchi in Japan super populair. Hier wordt kimchi vaak gebruikt in kimchi nabe, een hotpot die kimchi gebruikt om ingrediënten in deze lichte maar pittige soep een stevige, zure-pittige zoute-umami-smaak te geven.

Kimchi miso hotpot

7. Kimchi-noedels met sesam-spiegelei

Wil je binnen no-time een lekkere maaltijd op tafel zetten? Probeer dan deze kimchi-noedels met sesam-spiegelei eens. Je bent binnen 20 minuutjes klaar.

kimchi noodles

Recepten met kimchi in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.