Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Panasonic stoomoven: gezond koken met stoom

Dit is waarom een stoomoven onmisbaar is in je keuken

In samenwerking met Panasonic
Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Wij leggen je uit waarom een stoomoven onmisbaar is in je keuken. Het is namelijk niet alleen handig, het scheelt ook nog eens ruimte én tijd! Zo maak je gemakkelijk diverse heerlijke recepten en zijn andere apparaten ineens overbodig.

Is een stoomoven onmisbaar?

Misschien is het iets overdreven om te claimen dat een stoomoven onmisbaar is in je keuken, al is het absoluut één van onze favoriete tools in de keuken. Het maakt sommige andere apparaten onnodig, en dat scheelt natuurlijk weer ruimte. Daarnaast maak je de lekkerste gerechten in een stoomoven én heb je nooit meer scheuren in je cheesecake als je ‘m uit de oven haalt. Kortom; wij zijn fan!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Deze apparaten heb je niet meer nodig

Allereerst, de mythe dat een stoomoven veel ruimte in beslag neemt in je keuken kunnen we meteen ontkrachten. Moderne stoomovens zijn niet groter dan de standaard ingebouwde ovens en magnetrons. Ze passen dus in iedere keuken. En daarmee komen we meteen op het eerste apparaat dat je niet meer nodig hebt: een magnetron. Wat een stoomoven onmisbaar maakt is dat ze zowel als oven én als magnetron functioneren door gebruik van stoom. Zeg maar dag tegen die onhandige magnetron!

Voornamelijk groenten zijn ideaal om te bereiden in een stoomoven. Door groenten namelijk te stomen blijven er veel meer vitamines en mineralen behouden, die je anders verliest tijdens het koken. Grote en diepe pannen om je groenten in te koken zijn voortaan overbodig als je een stoomoven hebt, dus die kunnen ook de deur uit! Dat betekent overigens niet dat je direct alle pannen weg moet doen, maar het scheelt in ieder geval een beetje. Zo hoef je niet meer drie of vier pannen tegelijkertijd op het fornuis te hebben staan als je eten kookt.

Maak je graag dumplings of je eigen bao buns? Normaal gezien bereid je deze met een stoommandje boven een pan kokend water. Met een stoomoven zijn deze allebei overbodig en maak je ze gemakkelijk met behulp van de stoom in de oven.

Daarnaast heb je diverse hulpmiddelen niet meer nodig. Zet je altijd een ovenschaal met water onderin de oven als je cake of taart bakt (tegen de scheuren)? Met een stoomoven is dat niet meer nodig. Je kunt ook hele maaltijden bereiden in een stoomoven door verschillende ingrediënten tegelijkertijd te garen. Ook dat scheelt je weer ruimte in de keuken én afwas…

Veel ruimte binnenin

Een vers bereide maaltijd voor de volledige familie – ook dit is mogelijk met de meeste stoomovens door de ruime inhoud. Al is het natuurlijk ook praktisch als je voor meerdere dagen wilt koken, of graag wat overhoudt van het avondeten om mee te nemen naar werk als lunch. Hoe dan ook; door de ruime inhoud hoef je je nooit zorgen te maken dat je ruimte te kort komt ín de oven. Door het strakke en compacte ontwerp past een stoomoven haast in elke keuken. Daar waar ze van binnen erg ruim zijn, zijn ze van buiten compact en praktisch ontworpen.

Stomen met een multitalent

Met de stoomfunctie van de 4-in-1 combinatie stoomoven van Panasonic haal je alles uit je eten. De DS59 4-in-1 combinatie stoomoven is niet alleen een goede hulp in de keuken voor het maken van gezonde en lekkere gerechten, nadat je ‘m geprobeerd hebt is het je beste vriend! Deze stoomoven is dan ook met recht een multitalent te noemen. Door middel van de vier verschillende functies – stoom, oven, grill en magnetron – gaar je alle producten precies zoals jij ze wilt hebben. Zo ben je altijd gegarandeerd van een perfecte garing of knapperige bite én je haalt het maximale aan voedingsstoffen en smaak uit je eten.

Meer weten over deze musthave voor in de keuken? Kijk dan eens op de website van Panasonic.

Panasonic DS59 stoomoven

Recepten voor in de stoomoven

Natuurlijk helpen we je ook aan inspiratie, er zijn meer dan genoeg recepten waarbij een stoomoven je grote vriend is. We noemden eerder al het voorbeeld van cheesecake bijvoorbeeld, door het gebruik van stoom voorkom je scheuren in de taart.

> naar de recepten: 9x cheesecake

Stoomoven onmisbaar: cheesecake met witte chocolade en frambozen

Je maakt ook gemakkelijk vis, kip of zelfs lasagne in een stoomoven. Benieuwd naar de recepten? Wij helpen je!

> naar de recepten: vis, kip en lasagne

wereld lasagne dag met spinazie en ricotta

Lees ook:

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!