
Stomen is gezond
Lees verder na de advertentie
Wanneer je bijvoorbeeld groente kookt, gaat een groot deel van de voedingsstoffen verloren in het kookwater. Zonde! Door groente (maar ook vis, gevogelte of vlees) te stomen behoud je veel meer voedingsstoffen. Kortom; stomen is gezond! Met de stoomfunctie van de 4-in-1 combinatie stoomoven van Panasonic haal je daarom alles uit je eten. Heb je dit prachtige apparaat in huis? Dan is het tijd om aan de slag te gaan met deze stoomoven recepten.
Aan de slag
Tip!

Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging Ć©n wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
De 4-in-1 combinatie stoomoven van Panasonic is niet alleen de meest krachtige stoomoven. Tegelijkertijd is het ook een grill, convectie en magnetron in Ć©Ć©n; een echt multitalent dus! Met de stoomfunctie bereid je makkelijk en snel gezonde maaltijden met maximaal behoud van smaak en voedingsstoffen. Vitamines en mineralen hebben we dagelijks hard nodig, zeker in het najaar. Stomen is gezond omdat je de goede voedingsstoffen niet verliest tijdens het bereiden van je gerechten. Doordat je verschillende functies tegelijkertijd kunt gebruiken, bespaar je ook nog eens tot 40% tijd en energie in vergelijking met gewone magnetrons. Zo stoom je bijvoorbeeld op twee verschillende niveaus en maak je meerdere gerechten tegelijk.
Meer weten over deze musthave? Kijk dan op deĀ website van Panasonic.
Stomen is gezond: recepten
Nu we weten dat stomen gezond is hebben we natuurlijk ook de lekkerste recepten voor je verzameld. Deze recepten zijn perfect voor in de stoomoven. Hiermee zet je niet alleen gezonde maaltijden op tafel, ze zitten ook nog eens boordevol smaak. Welke ga jij als eerste maken?
Gestoomde kip met citroen en tijm
Met dit recept heb je in een half uur een gezonde Ć©n lekkere maaltijd op tafel staan. Door het stomen behoudt de kip niet alleen alle smaak, maar blijft deze ook nog eens ontzettend mals. Probeer maar eens uit!
Kabeljauwpakketjes met bulgur
Vis is gezond, dat weten we allemaal. Weet je wat nog gezonder is? Vis uit de stoomoven! De pilav en bulgur passen perfect bij de kabeljauw. Je hebt iets meer tijd nodig voor dit recept dan bij de kip, maar dat mag de pret niet drukken.
Lasagne met spinazie en ricotta
Iedereen houdt van pasta, en zeker van lasagne! Op en top comfort food als je het ons vraagt. Zo zie je maar, ook dit soort heerlijke gerechten maak je met behulp van een stoomoven. Gebruik lekker veel groenten in het gerecht, zo wordt stomen nog gezonder!
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips

Borreltijd: 5x de lekkerste hapjes met kaas

Wrap it up: heerlijke recepten voor wraps met gehakt

Halve avocado bewaren? Zo voorkom je dat hij bruin wordt

La dolce vita: 5x klassieke Italiaanse desserts

Minestronesoep: 7x de lekkerste recepten

Recepten van Ottolenghi: 7x onze favorieten

Valentijnsdag redden? Haal deze valentijnsproducten uit de supermarkt

Smaken van de liefde: maak indruk met dit valentijnsmenu
Redactie