Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
gezond stomen

Stomen is gezond: 3x de lekkerste recepten

In samenwerking met Panasonic
Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Wist je dat stomen een van de gezondste manieren is om eten te bereiden? Je gerecht wordt gaar door de hete damp van kokend water. Daardoor geniet je niet alleen van de fantastische smaak, maar behoud je ook de vitaminen en mineralen.

Stomen is gezond

Wanneer je bijvoorbeeld groente kookt, gaat een groot deel van de voedingsstoffen verloren in het kookwater. Zonde! Door groente (maar ook vis, gevogelte of vlees) te stomen behoud je veel meer voedingsstoffen. Kortom; stomen is gezond! Met de stoomfunctie van de 4-in-1 combinatie stoomoven van Panasonic haal je daarom alles uit je eten. Heb je dit prachtige apparaat in huis? Dan is het tijd om aan de slag te gaan met deze stoomoven recepten.

Stomen is gezond: stoomoven panasonic

Aan de slag

De 4-in-1 combinatie stoomoven van Panasonic is niet alleen de meest krachtige stoomoven. Tegelijkertijd is het ook een grill, convectie en magnetron in één; een echt multitalent dus! Met de stoomfunctie bereid je makkelijk en snel gezonde maaltijden met maximaal behoud van smaak en voedingsstoffen. Vitamines en mineralen hebben we dagelijks hard nodig, zeker in het najaar. Stomen is gezond omdat je de goede voedingsstoffen niet verliest tijdens het bereiden van je gerechten. Doordat je verschillende functies tegelijkertijd kunt gebruiken, bespaar je ook nog eens tot 40% tijd en energie in vergelijking met gewone magnetrons. Zo stoom je bijvoorbeeld op twee verschillende niveaus en maak je meerdere gerechten tegelijk.

Meer weten over deze musthave? Kijk dan op de website van Panasonic.

Stomen is gezond: recepten

Nu we weten dat stomen gezond is hebben we natuurlijk ook de lekkerste recepten voor je verzameld. Deze recepten zijn perfect voor in de stoomoven. Hiermee zet je niet alleen gezonde maaltijden op tafel, ze zitten ook nog eens boordevol smaak. Welke ga jij als eerste maken?

Gestoomde kip met citroen en tijm

Met dit recept heb je in een half uur een gezonde én lekkere maaltijd op tafel staan. Door het stomen behoudt de kip niet alleen alle smaak, maar blijft deze ook nog eens ontzettend mals. Probeer maar eens uit!

Stomen is gezond: gestoomde kip met citroen en tijm

Kabeljauwpakketjes met bulgur

Vis is gezond, dat weten we allemaal. Weet je wat nog gezonder is? Vis uit de stoomoven! De pilav en bulgur passen perfect bij de kabeljauw. Je hebt iets meer tijd nodig voor dit recept dan bij de kip, maar dat mag de pret niet drukken.

gezond stomen

Lasagne met spinazie en ricotta

Iedereen houdt van pasta, en zeker van lasagne! Op en top comfort food als je het ons vraagt. Zo zie je maar, ook dit soort heerlijke gerechten maak je met behulp van een stoomoven. Gebruik lekker veel groenten in het gerecht, zo wordt stomen nog gezonder!

wereld lasagne dag met spinazie en ricotta

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!