Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
stroopwafel

Stroopwafel van 13 euro?! Toeristen staan ervoor in de rij

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Het lijkt haast wel een artikel van De Speld, maar niets is minder waar. In het Amsterdamse centrum worden stroopwafels verkocht voor 13 euro - en zelfs meer! Toeristen staan ervoor in de rij, maar is het dat het eigenlijk wel waard?

Stroopwafel van 13 euro?

Terwijl de meeste Amsterdammers verderop op de Albert Cuypmarkt hun stroopwafels kopen voor nog geen drie euro, staan toeristen geduldig in de rij bij een winkel in de Amsterdamse Kalverstraat, waar stroopwafels voor maar liefst 13 euro – of meer – verkocht worden.

Wil je ook elke wee de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Lange rijen door TikTok

Het is een bekend fenomeen geworden in onze hoofdstad, de TikTokrijen. Of het nu bij Chun Café is doordat hun Rib Eye Bulgogi toast dankzij Snackspertviral ging, of bij Van Stapele Koekmakerij omdat hun heerlijke koekjes een hit werden op TikTok, de rijen zijn ondertussen haast normaal geworden.

Diverse Amsterdamse zaken gingen viral op social media, en bedienen dagelijks honderden toeristen die met liefde uren wachten op dat ene koekje, die puntzak met patat of een Hollandse stroopwafel. Bij sommige ondernemers is het tactiek om veel zichtbaar te zijn op social media, bij andere zaken is het puur geluk. Al zit niet iedere ondernemer er op te wachten, het brengt ook overlast met zich mee.

typisch Nederlandse etenswaren

Dure stroopwafels

Eén ondernemer in de Amsterdamse Kalverstraat maakt gebruik van de rijen toeristen die elke dag voor zijn zaak staan. Niet lang geleden ging deze zaak viral op TikTok, ze schijnen de beste stroopwafels ter wereld te verkopen. En daar hangt een prijskaartje aan. Zo kost een grote stroopwafel maar liefst 13 euro, een kleintje kost 10 euro.

Maar het kan duurder, want met toppings zoals marshmallows of iets anders kom je al gauw op 15 euro uit. En dat terwijl je een stukje buiten het centrum verse stroopwafels voor nog geen drie euro koopt – zonder lange TikTokrijen. Wij weten het wel…

Stroopwafels uit de supermarkt

Natuurlijk is een verse stroopwafel zo uit het wafelijzer het lekkerst, al zijn die niet overal verkrijgbaar. Dan ben je aangewezen op de supermarkt, tenzij je zelf de keuken induikt. Om erachter te komen welke stroopwafels uit de supermarkt het lekkerst zijn hebben we onlangs zeven verschillende soorten getest. Lees hier de uitslag:

Stroopwafeltest

Zelf stroopwafels maken

Van wafel tot koek: stroopwafel

Stroopwafels

Misschien zijn stroopwafels wel de klassieker onder de klassieker als je het over wafels en koek hebt. Wil je ze een keer zelf maken? Met dit recept weet je zeker de je de allerlekkerste in huis hebt.

Naar het recept

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!