Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Beste kerststol 2023

Vers van de pers: de beste kerststol, vier december met Jamie Oliver en meer!

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Dit is de beste ambachtelijke kerststol van 2023

Het kerstontbijt is niet compleet zonder een stukje kerststol. Maar wat is nu de beste kerststol van 2023? Volgens de kerststolkeuring van de Echte Bakkersgilde van dit jaar is Herman Schepers, De Echte Bakker uit Sleen, dit jaar de beste kerststollenbakker van het land.

In november dit jaar prolongeerde hij ook al de titel Nederlands Kampioen Broodbakker. De tweede plaats werd behaald door Timmer uit Gasselte, en Van der Steen uit Made eindigde op een mooie derde plaats.

In de voorronde werden 125 stollen gekeurd en beoordeeld, waarna er tien door gingen naar de finale. Bij de tien finalisten is anoniem en onaangekondigd een kerststol in de winkel gekocht. Wil je deze beste kerststol nou ook proeven? Spring dan gauw de auto in en ga langs in Sleen, of bestel alvast online via de webshop.

Beste kerststol 2023

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Rutger van den Broek en Mark Haayema samen het theater in met de Verrukkelijke Kinderbakshow

Rutger van den Broek (winnaar van Heel Holland Bakt 2013) en theatermaker Mark Haayema, spelen samen de Verrukkelijke Kinderbakshow. In de show nemen Rutger en Mark je mee in de heerlijke wereld van het bakken! Natuurlijk gaan ze ten tonele aan de bak, maar kinderen uit het publiek mogen ook meedoen met challenges en ze kunnen meebeslissen wat er wordt gebakken. Tijdens de show wordt er ook vanalles uitgelegd, bijvoorbeeld: Hoe wordt boter gemaakt, of wat is het verschil tussen meel en bloem? En waar komt suiker vandaan. Saai? Zeker niet!

De smakelijke show speelt in 32 Nederlandse theaters en is een interactieve, vrolijke en educatieve show voor de hele familie (6+). De regie is in handen van Joep Onderdelinden. De show speelt van december 2023 t/m februari 2023 in de Nederlandse theaters. Bekijk hier de gehele speellijst.

De Verrukkelijke Kinderbakshow

Vier de decembermaand met Jamie Oliver

De feestdagen staan voor de deur. Kun je wel wat hulp gebruiken voor je kerstdiner? Niet alleen wij bij Foodies helpen je daarbij, ook the naked chef Jamie Oliver schiet te hulp. De hele decembermaand staat bij 24Kitchen namelijk volledig in het teken van je favoriete tv-chef.

Zo kun je programma’s uit de oude doos bekijk zoals ‘Jamie Cooks Christmas’ waarin de chef zijn all-time-favourites voor kerst deelt. Maar ook actuelere afleveringen zoals ‘Jamie’s Christmas Shortcuts’ waarin hij laat zien hoe je heerlijke, snelle en gemakkelijke recepten maakt die geen aanslag zijn op je feestbudget.

Jamie Oliver kerstkalkoen 2

Unox trakteert tijdens 25ste nieuwjaarsduik

Unox viert feest! Op 1 januari 2024 wordt namelijk op 160 plaatsen in Nederland alweer de 25ste editie van de traditionele Unox Nieuwjaarsduik georganiseerd. In Scheveningen zal het evenement dit jaar plaatsvinden ter hoogte van het Museum Beelden aan Zee.

De Haagse burgemeester Jan van Zanen kwam onlangs al een kijkje nemen op die nieuwe locatie. De voorzitter van Stichting Nieuwjaarsduiken Nederland, Alex Schuttert, overhandigde hem de allereerste erwtensoeptaart namens Unox, die de duik al 25 jaar ondersteunt. Speciaal voor deze editie wil Unox iets bijzonders doen en kwam daarom met het idee van de erwtensoeptaart.

Alex Schuttert: “In aanloop naar nieuwjaarsdag gaan we nóg 24 taarten uitreiken aan mensen met een bijzondere band met ‘De Duik’. Ben of ken jij iemand met een bijzondere herinnering aan de Nieuwjaarsduik? Is het een jaarlijks terugkerend familie-uitje? Deed je opa mee in 1960? Of vier je misschien een eigen duikjubileum? Deel je verhaal met ons via nieuwjaarsduik.nl vóór 16 december en maak kans op zo’n unieke erwtensoeptaart.” 

Unox erwtensoeptaart

Lees ook:

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!