Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
chocolade kun je na de houdbaarheidsdatum nog eten

Vers van de pers: Chocolade Festival, prijswinnaars Horecava en meer!

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Chocolade Festival

Chocoladefans, noteer 10 en 11 februari alvast in je agenda. Dan vindt namelijk alweer de tiende editie van het Chocolade Festival plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Tijdens dit jaarlijkse chocoladefestival presenteren ruim 100 chocolademakers en cacaoboeren uit de hele wereld bijzonder lekkere én duurzaam geproduceerde chocolade.

Als bezoeker word je meegenomen in de wereld van cacao en chocolade, waarbij alle zintuigen geprikkeld worden tijdens proeverijen en workshops. Het Chocolade Festival vindt plaats op zaterdag 10 en zondag 11 februari 2024 van 10:00 tot 18:00 uur. Meer informatie en tickets vind je op chocoladefestival.amsterdam.

chocoladefestival 2024

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Prijswinnaars van de Horecava

Afgelopen week vond dé horecabeurs van Nederland plaats: de Horecava. Naast dat allerlei foodbedrijven er jaarlijks hun nieuwste producten, concepten en innovaties presenteren, worden er ook verschillende prijzen uitgereikt.

Restaurant Maeve (1 ster) uit Utrecht sleepte bijvoorbeeld de HANOS Gouden Koksmuts in de wacht. In finale, die plaatsvond op de Horecava, mochten de deelnemers een amuse onvoorbereid meenemen en moesten ze vanuit een blackbox een 4-gangen menu koken.

Italiaanse chef Stella Centola won met overmacht het NK Lekkerste Pasta, met haar Malloreddus con ragù di ossobuco, en net NK Pizza bakken werd gewonnen door Tawfik el Shanwany van LouLou Pizzabar in Amsterdam. De winnende pizza, Ti Voglio Bene, met onder meer auberginechips, staat sinds een maand op de kaart bij zijn restaurant.

De overal winnaar van de Horecava Innovation Award 2024 ging dit jaar naar Albron, met Smaakchef. Dit concept ontzorgt het zorgpersoneel door de bereiding van de warme maaltijd uit handen te nemen. En de Sriracha Mayo van het jonge bedrijf Mayoneur werd bekroond tot meest innovatieve product van het jaar.

Benieuwd naar alle wedstrijden en prijswinnaars? Kijk op horecava.nl

horecava mayoneur

Nieuw seizoen van Heel Holland Bakt

Bakliefhebbers, ga er even goed voor zitten: Heel Holland Bakt komt er weer aan. Op zondag 28 januari begint de eerste aflevering van alweer het elfde seizoen van dit bakprogramma. In het kersverse seizoen zullen Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden wederom alle baksels beoordelen en is André van Duijn weer van de partij als presentator.

Ben je nieuwsgierig naar welke tien kandidaten het tegen elkaar af mogen leggen? In dit artikel vertellen we je alles over de kandidaten van Heel Holland Bakt seizoen 11!

deelnemers Heel Holland Bakt

Lees ook:

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!