Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Lil'Bits

Vers van de pers: dit is de nieuwste Tony’s snack, Ben & Jerry’s experience en meer!

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Nieuw van Tony’s: Lil’Bits

Lil’ wat? Een reeks van 5 verschillende soorten zogenaamde chocolade bits, balletjes in de smaken melk karamel zeezout en cookie, tripje chocolate, melk hazelnoot, melk marshmallow & biscuit en puur sinaasappel chocokoek. Stuk voor stuk chewy en knapperig van binnen, met een dikke laag chocolade van buiten. Geïnspireerd op een aantal oude klassiekers (maar dan in het klein) of in geheel nieuwe smaakcombinaties dus. Met Lil’Bits laat Tony’s wederom zien dat chocolade maken anders kan. In smaak, vorm en in de samenwerking met cacaoboeren: tegen een goede prijs, voor 100% traceerbare bonen. Wil je Tony’s Lil’Bits ook proeven? Ze zijn nu verkrijgbaar bij o.a. Jumbo, Albert Heijn, de Beijenkorf, Flink, Picnic en bij Tony’s zelf (online en in de store).

Lil'Bits

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Ben & Jerry’s Chunky Experience

Eerder schreven we al over drie nieuwe Ben & Jerry’s sundae smaken, en nu hebben we nóg meer nieuws over ons favoriete ijsmerk. De makers openen namelijk binnenkort een interactieve pop-up experience in één van de Rotterdamse Hofbogen. Stap in een Sundae-pint, waar de chunks en swirls je om de oren vliegen en ga op Ben & Jerry’s expeditie! Denk onder andere aan een 360° photobooth, een fantastische audiovisuele ervaring en natuurlijk heel veel ijs! Wil je ook een kijkje nemen in de wereld van B&J? Gedurende het derde en vierde weekend van september is de experience geopend. Kom je ook naar Rotterdam?

B&J Chunky Experience

De allereerste vegan kaasmarkt

Eet je graag vegan, maar vind je het lastig om echt lekkere vegan kaas te vinden. Zet dan 1 oktober in je agenda, want dan vindt namelijk de allereerste vegan kaasmarkt van Nederland plaats in Utrecht. Op deze markt, waar liefde voor lekker eten, duurzaamheid en dierenrechten samenkomt, vind je meer dan 100 soorten plantaardige kaas. Lisette Weustenenk van Animal Save Nederland vertelt: “Op de kaasmarkt komen kazen die gemaakt zijn van een verrassende verscheidenheid aan plantaardige ingrediënten: van noten en zaden tot bonen en oliën. De creativiteit van de veganistische kaasproducenten kent geen grenzen.” De eerste Vegan Kaasmarkt wordt niet alleen georganiseerd voor consumenten die nieuwsgierig zijn naar plantaardige opties, ook winkeliers, restauranthouders en kaasboeren hebben zich al gemeld om te komen kijken én proeven. Het evenement is een samenwerking tussen de Nederlandse Vereniging voor Veganisme en Animal Save Nederland, twee organisaties die zich inzetten voor dierenrechten en veganisme.

vegan kaasmarkt

Echte Indiase smaken, snel op tafel

Ben je ook zo’n fan van Indiaas eten? Dat snappen wij als geen ander! De Indiase keuken staat bekend om zijn kruidige curry’s, dals en diverse gerechten uit de tandoor. En heb je nu zin in zo’n kruidige maaltijd, maar niet zoveel tijd om uren in de keuken te staan? Dan hebben we goed nieuws. Het merk Tilda, dat je vast kent van de paarse verpakkingen, introduceert nu namelijk een aantal lekkere maaltijdsauzen, bijgerechten én chutneys gebaseerd op authentieke Indiase smaken. Klassiekers, maar ook minder bekende (bij)gerechten, stuk voor stuk snel op tafel en allemaal even lekker. Ben je nieuwsgierig geworden? De producten zijn vanaf nu exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn.

meer over de producten van Tilda.

Tilda maaltijden

Lees ook:

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!