Indiaas eten

Dol op Indiaas eten? Dan is dit het menu voor jou! We gaan op ontdekkingsreis en delen de lekkerste Indiase gerechten. Van knapperige uienkoekjes tot een zoet dessert; dit menu met Indiaas eten heeft voor ieder wat wils. Proef de rijke smaken van kruidige biryani, de zoete smaak van de mango-kulfi en ervaar de bijzonder combinatie van de bhaji’s.

Meer lekkerste Indiase recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

Ben jij gek op knapperige snacks? Dan zijn deze krokante uienkoekjes uit India helemaal aan jou besteed. Bhaji’s zijn een traditionele street food snack gemaakt uien en kikkererwtenmeel. Deze hapjes zijn dus glutenvrij en ook best gezond, mits je ze in de oven bakt en niet in de frituur.

> naar het recept: Bhajis – uienkoekjes uit de oven

bhajis uienkoekjes

Hoofdgerecht

Biryani is traditioneel Indiaas eten en bestaat in verschillende vormen en maten. De basis is rijst die wordt gebakken in ghee en in dit recept voegen we geurige jasmijnrijst en heerlijk gemarineerd lamsvlees toe. Het geheel maak je af met knapperige naan en spicy raita. Heb je nog wat over? De biryani smaakt ook heerlijk als lunch de volgende dag, jaloerse blikken van collega’s gegarandeerd.

> naar het recept: lamsbiryani met spicy raita

Lamsbiryani met spicy raita

Nagerecht

Kulfi is ambachtelijk ijs zoals dat traditioneel al eeuwen wordt bereid in India. Hoewel het op roomijs lijkt is het een stuk vaster van structuur en dat maakt het zeker het proberen waard. Maak deze ijsjes bij voorkeur in kleine vormpjes zodat je ze eenvoudig kan serveren als dessert.

> naar het recept: mango-kulfi

Mango-kulfi

Lees ook: Bas kookt met Rukmini Iyer uit “India Express”