Advertentie
Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
De Ontbijtweek: een voedzame start voor ieder kind
Een goed ontbijt legt de basis voor een sterke start van de dag. Zo kun je je beter concentreren, heb je meer energie en een betere weerstand. Maar wist je dat 72.000 kinderen in Nederland zonder ontbijt naar school gaan? Dat zijn dagelijks 1 à 2 kinderen per klas. De Ontbijtweek heeft als doel om nieuwe, gezonde gewoontes aan te leren. Alpro sluit aan als partner van Het Nationaal Schoolontbijt en doneert tijdens deze 22e editie 12.000 liter sojadrink aan 1.500 basisscholen voor een gezonde start van 300.000 kinderen. Daarnaast delen ze heerlijke recepten om met een voedzaam ontbijt de dag te starten.
La Baleine viert haar 90e verjaardag
Nu de herfst geleidelijk overgaat in de koudere winterdagen, brengt dat craving naar warme, smaakvolle dranken met zich mee. Om dit te vieren, komt Starbucks met het nieuwe feestdagenmenu. Zo kun je hun latte nu halen in varianten Gingerbread, Toffee Nut en Stroopwafel en haal je een heerlijke Brownie Hot Chocolate. Deze kun je combineren met hun Christmas Donut, Red Velvet Cupcake of Loaf.
Starbucks introduceert het menu voor de feestdagen
Bekend van haar iconische zout, mag Frans merk La Baleine dit jaar 90 kaarsjes uitblazen. In 1934 heeft een groep zoutwerkers onder de naam Groupe Salins het merk opgericht. Ze bieden grof, fijn en natuurlijk zout aan de consument, waar al jarenlang heerlijk mee gekookt wordt. De walvis staat centraal in het logo, omdat het de onbetwiste koning van de zee is. Zo ook dit jaar, waar hij wordt vergezeld met een feestelijke ballon voor het 90-jarige bestaan.
Boerenzoon Wouter Waayer wint de Vegan Awards
Voor hem nog onwerkelijk, maar het is boerenzoon Wouter Waayer toch gelukt: de grote winnaar van de Vegan Awards. Hij is verkozen tot ‘Meest Inspirerende Persoon’ en mocht vrijdagavond de prijs in ontvangst nemen. Tot enkele jaren terug hielp hij mee in het bedrijf van zijn ouders, die tweehonderdveertig kalveren vetmesten voor de slacht. toen tot hem doordrong wat dit voor de dieren betekende, besloot hij het roer om te gooien. “Alles wat ik in de bio-industrie heb gezien, en waar ik zelf ook aan mee heb geholpen, heeft mij gemaakt tot de persoon die ik nu ben.”
Tony’s Chocolonely Aftelkalenders in klein en groot
Ken je de levensgrote aftelkalender nog? Tony’s Chocolonely heeft hem nu ook in klein formaat! Deze zit vol met 24 Tiny Tony’s in de populairste smaken melk en melk karamel zeezout. Tony’s kleine aftelkalender is vanaf nu verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn, Plus en Spar. Tony’s grote aftelkalender is verkrijgbaar bij o.a. Etos en Bruna. De adviesprijs voor de kleine aftelkalender start vanaf 11,99 euro, de adviesprijs voor de grote aftelkalender vanaf 16,99 euro.
Onze tips
WIN Foodies kerstcadeautjes: 3x borrelset van Bowls and Dishes
Getest: de beste worstenbroodjes uit de supermarkt
Getest: dit zijn de beste roomboter kerstkransjes
WIN Foodies kerstcadeautjes: airfryer van Princess
WIN Foodies kerstcadeautjes: 5x het kookboek ‘Van de plank’
Vers van de pers: food trends 2025, kerstvreugde en meer!
WIN Foodies kerstcadeautjes: 25x kerstbox van Gouda’s Glorie
WIN Foodies kerstcadeautjes: 3x kerstpakket van Vivi Oggi
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.