Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
donuts met kaneelsuiker

5x donut recepten

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze vijf favoriete donut recepten bij elkaar. Ga jij donuts bakken komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Donut recepten

Wie kent ze niet? De bekende zoete broodjes met een gat in het midden zijn een echte allemansvriend. De lekkernijen met een heerlijke zachte binnenkant met als topping een laagje suiker of glazuur zijn hier op de redactie favoriet. Al is de Amerikaanse lekkernij al jaren in de supermarkt te vinden, de laatste jaren maakt de donut zijn opmars. In de Nederlandse winkelstraten zijn steeds meer donut speciaalzaken te vinden waar je de meest gekke varianten kan kopen. Of je nou houdt van een donut met glazuur on top of juist van de originele variant met suiker, wij delen vijf donut recepten met voor ieder wat wils! Zo maak je zelf donuts..

1. Donuts met kaneelsuiker

We trappen het lijstje met donut recepten af met de klassieke variant. De originele donut is enkel omringd met een laagje suiker en een vleugje kaneel. Perfect als je geen fan bent van glazuur.

donuts met kaneelsuiker

2. Donuts met yoghurtglazuur

Begint bij jou het water ook al in de mond te lopen? Deze donuts zijn behalve hartstikke lekker ook een lust voor het oog. Het donut glazuur krijgt zijn prachtige rode kleur door de toevoeging van bietensap, al kan je natuurlijk ook gewoon kleurstof gebruiken.

donut recepten: Donuts met yoghurtglazuur

3. Vegan donuts

Donut worry, aan onze vegan vrienden wordt ook gedacht. En hoe! Want hoe prachtig zijn deze donuts met een topping van pistache en rozenblaadjesDat is zelf donuts maken op zijn best!

4. Donut met glazuur en nootjes

Deze donuts met glazuur en nootjes zijn to die for. Tip van ons: gebruik een kommetje om mooie ronde donuts uit het deeg te steken. Voor het gat in het midden kun je een borrel – glas gebruiken. Leg de donuts na het uitsteken op losse stukjes bakpapier. Zo kun je ze makkelijker hanteren en behouden ze hun vorm beter als je ze in de olie legt.

donut recepten: Donut met glazuur en nootjes

5. Met jam gevulde donut 

Benieuwd naar de lekkernij die je vaak in series voorbij ziet komen? Probeer dan dit donut recept. De gevulde donut is bij ons nog niet zo bekend maar in Noord-Amerika kunnen ze niet meer zonder!

donut recepten :Met jam gevulde donut

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!