Donut recepten
Wie kent ze niet? De bekende zoete broodjes met een gat in het midden zijn een echte allemansvriend. De lekkernijen met een heerlijke zachte binnenkant met als topping een laagje suiker of glazuur zijn hier op de redactie favoriet. Al is de Amerikaanse lekkernij al jaren in de supermarkt te vinden, de laatste jaren maakt de donut zijn opmars. In de Nederlandse winkelstraten zijn steeds meer donut speciaalzaken te vinden waar je de meest gekke varianten kan kopen. Of je nou houdt van een donut met glazuur on top of juist van de originele variant met suiker, wij delen vijf donut recepten met voor ieder wat wils! Zo maak je zelf donuts..
1. Donuts met kaneelsuiker
We trappen het lijstje met donut recepten af met de klassieke variant. De originele donut is enkel omringd met een laagje suiker en een vleugje kaneel. Perfect als je geen fan bent van glazuur.
Tip!
Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
2. Donuts met yoghurtglazuur
Begint bij jou het water ook al in de mond te lopen? Deze donuts zijn behalve hartstikke lekker ook een lust voor het oog. Het donut glazuur krijgt zijn prachtige rode kleur door de toevoeging van bietensap, al kan je natuurlijk ook gewoon kleurstof gebruiken.
3. Vegan donuts
Donut worry, aan onze vegan vrienden wordt ook gedacht. En hoe! Want hoe prachtig zijn deze donuts met een topping van pistache en rozenblaadjes. Dat is zelf donuts maken op zijn best!
4. Donut met glazuur en nootjes
Deze donuts met glazuur en nootjes zijn to die for. Tip van ons: gebruik een kommetje om mooie ronde donuts uit het deeg te steken. Voor het gat in het midden kun je een borrel – glas gebruiken. Leg de donuts na het uitsteken op losse stukjes bakpapier. Zo kun je ze makkelijker hanteren en behouden ze hun vorm beter als je ze in de olie legt.
5. Met jam gevulde donut
Benieuwd naar de lekkernij die je vaak in series voorbij ziet komen? Probeer dan dit donut recept. De gevulde donut is bij ons nog niet zo bekend maar in Noord-Amerika kunnen ze niet meer zonder!
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips
Deze curry recepten wil je vanavond nog maken
6x romantische gerechten voor twee personen
Must-haves: deze producten uit de toko wil je halen
Last-minute valentijnsdiner: makkelijke recepten
Dit zijn de allerlekkerste Vietnamese gerechten
Meer dan kimchi: 12x Koreaanse gerechten
Zo overleef je de winterdip: heerlijke recepten en energieboosters
Wintersport in huis: 7x Oostenrijkse gerechten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.