Advertentie
Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.
Wil je ook iedere week de laatste foodtrends en de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Theatershow van Yvette van Boven
Ja jullie lezen het goed: Yvette van Boven komt met een eigen theatershow. In Bij Van Boven aan tafel nodigt ze bezoekers én haar liefste eetvrienden uit om samen op het podium een maaltijd te bereiden. Yvette en haar vrienden laten al kokend zien wat zij op tafel zetten voor een grote groep gasten, beantwoorden vragen uit het publiek en zorgen dat iedereen met een buik vol nieuwe kennis, een paar goeie verhalen én de recepten naar huis gaat. De theatershow vindt plaats in Utrecht en Amsterdam. Voor meer info en tickets ga naar yvettevanboven.com.
Dille & Kamille lanceert boek ‘Groentefeest’
Mei staat bij Dille & Kamille in het teken van groente. Met het kookboek ‘Groentefeest’ én diverse pop-up restaurants zet de retailer groente in de schijnwerpers. Het eten van meer groenten (liefst biologisch en van het seizoen) is gezond, lekker én goed voor de planeet. Mensen inspireren bewust te leven is waar Dille & Kamille al 50 jaar voor staat en wat ook voor sterrenchef Sidney Schutte een belangrijk aandachtspunt is. Uit deze gezamenlijke visie is nu het kookboek Groentefeest voortgekomen, vol verrassende groenterecepten. Het boek is vanaf nu verkrijgbaar bij alle D&K vestigingen. Ook geniet je in mei van een 5-gangendiner, samengesteld door chef-kok Schutte, in een van de Dille & Kamille pop-up restaurants. Aanschuiven? Ga naar dille-kamille.nl/pop-up voor meer informatie.
Dutch Chili Fest
Fan van hete sauzen en al het andere dat met pepers te maken heeft? Op zondag 14 april ’24 vindt alweer de 11e editie plaats van het Dutch Chili Fest, in het Klokgebouw in Eindhoven. Dutch Chili Fest kent een uitgebreide markt, hete peper eetwedstrijden en hete sauzen wedstrijden, live muziek en een gevarieerd aanbod aan eten en drinken. Het trekt jaarlijks zo’n 7.500 bezoekers uit binnen- en buitenland. De deuren zijn geopend van 11.00 tot 20.00 uur en de entree is gratis. Kijk voor meer informatie op dutchchilifest.nl.
Onze tips
Foodies test Freasy: wat vinden wij van diepvriesmaaltijden?
Vers van de pers: pasta van Toscanini bij je thuis en meer!
Dubai chocolade: wat is het en waarom is het zo’n trend?
Vers van de pers: gezonde snackmuur op school, KULT Kefir en meer!
Sneak peek: dit kun je verwachten in Het Grote Kerstnummer van Foodies
Pepernoten met gekke smaken getest: alleen deze nieuwe variant is écht lekker
5 redenen waarom je Het Grote Kerstnummer nú wil bestellen
Nu verkrijgbaar: Het Grote Kerstnummer van Foodies
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?