
Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.
Lees verder na de advertentie
Wekelijks de laatste foodtrends en de lekkerste recepten ontvangen?
Trouble & Spice wint Britse Great Taste Awards
Leuk nieuws voor een van de oud-winnaressen van de Foodies Kookwedstrijd. Met haar merk Trouble & Spice won oprichtster Nicole McMahon namelijk de Britse Great Taste Award voor twee crispy chili oils. De smaken Yum Phrik (Thais) en Trouble & Whale (Turks) vielen beide in de prijzen. Great Taste wordt georganiseerd door de Britse Guild of Fine Food, die smaak boven alles stelt.


Bedenker van tiramisu overleden
Tiramisu is misschien wel het allerbekendste dessert ter wereld. Onlangs overleed de mede-uitvinder van dit klassieke Italiaanse toetje, Roberto Linguanotto, op 81-jarige leeftijd. In de jaren ’70 werkte hij bij Le Beccherie, een restaurant in Treviso, Noord-Italië. Het verhaal gaat dat hij per ongeluk een kom met suiker en eieren in de mascarpone liet vallen terwijl hij vanille-ijs maakte. Volgens de lokale bevolking is het recept vervolgens geperfectioneerd door Aldo Campo en zijn vrouw, de eigenaars van het restaurant.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Verdejo Vrijdag bij Machinist aan de Cool
De Machinist aan de Cool is een verborgen juweel in Rotterdam. Het openluchtrestaurant vult ’s zomers de tafels met Spaanse tapas en zonnige drankjes. Met uitzicht op het water is het dé plek om te genieten van lange zomeravonden. Tot en met 30 augustus 2024 is het bij De Machinist aan de Cool elke vrijdag Rueda Verdejo Vrijdag, met een speciale wijnkaart mét bijpassende hapjes!

Getest: dit is de beste aardbeienjam uit de supermarkt
Weet jij ook nooit welk potje jam je moet kiezen wanneer je voor het schap staat? Lees dan gauw verder. Onlangs testten we namelijk aardbeienjam uit de supermarkt. En de uitslag is verrassend, het is namelijk niet het A-merk dat je gewend bent. Ontdek gauw het antwoord, dan weet je welke jam je voortaan op je croissantje moet eten.

Onze tips

Foodies gaat aan de bak voor Pasen… en jij kunt meedoen!

Welke bijzondere paaseitjes zijn écht lekker? Wij deden de test

Waarom een Britse brunch precies is wat je nu nodig hebt

Dit is de reden dat iedereen deze maand massaal gaat brunchen

Met deze geur in huis is Pasen compleet

Gratis chocoladereep scoren? Zo doe je dat!

Dit maakt Italiaans eten onweerstaanbaar

Karamel en chocolade: wie houdt daar nou níét van?
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?