Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Rueda Verdejo

Borrelen met Rueda Verdejo

In samenwerking met Rueda wijnen

Advertentie

Rueda (spreek uit: roe-ee-daa) is de vrolijke naam van de tintelfrisse witte wijnen uit de D.O. Rueda, het wijngebied dat naar het Spaanse dorp Rueda is vernoemd. De populaire verdejo is dé druif uit deze streek. Wij snappen wel waarom!

De perfecte borrelwijn

De lente is in volle gang, dé tijd om het terras op te gaan voor een borrel. Hapje in je ene hand, glas wijn in je andere hand. En de perfecte borrelwijn? Er is maar één naam die keer op keer naar voren komt: Rueda Verdejo.

Deze Spaanse witte wijn uit de Ruedastreek is aan strenge kwaliteitscontroles van D.O. Rueda onderhevig. De druivenoogst vindt plaats tijdens koele nachten, waardoor de druiven hun smaak het beste behouden. Rueda Verdejo is fris, lekker licht en zit boordevol fruitige tonen van citrusvruchten, groene appel en perzik. Perfect voor een zonnige dag!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Rueda Verdejo
Rueda Verdejo

Hapje erbij?

Hoewel zo’n glas Rueda Verdejo eigenlijk al lekker is van zichzelf, heb je soms gewoon zin in een hapje erbij. Deze wijn is een echte allemansvriend. Dat maakt dat vrijwel iedereen hem lekker vindt, maar ook dat hij past bij veel verschillende borrelhappen. Maak een borrelplank met verschillende kaasjes, olijven en crackers of serveer met een schaal tapas voor
een échte Spaanse fiësta.

Serveren

Zo’n glas Rueda Verdejo is op z’n best als hij goed gekoeld is. Serveer hem daarom bij voorkeur direct uit de koelkast of in een koelemmer met water en ijsblokjes. Schenk de wijn het liefst in een wittewijnglas, maar een dikker glas zonder steel doet ook z’n werk.

Proeven maar!

Is het tijd voor een borrel? Je vindt de Spaanse witte wijnen uit Rueda onder andere in de supermarkt en in verschillende wijnwinkels. Je herkent ze aan het groene Rueda-etiket op de achterkant van de fles. Meer informatie? Volg @ruedawines_benelux op social media of ga naar ruedawijnen.nl.

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!