Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
vrijmibo olijven

Hapjes met olijven: 3x recepten voor de VrijMiBo

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Olijfje hier, olijfje daar. Deze vrucht, want dat is het officieel gezien, maak je met deze recepten nog net wat specialer.

Hapjes met olijven

Olijven heb je in alle soorten en maten. En of je nu groot fan bent of ze slechts af en toe eet, met deze drie recepten voor hapjes met olijven maak je ze net een beetje lekkerder. Perfect als aperitiefje voor een Italiaans diner, of voor de vrijdagmiddagborrel met een goed glas wijn of een lekker biertje. Laat dat weekend maar beginnen!

Wil je ook elke week handige kooktips en leuke recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten voor hapjes met olijven

Maak deze hapjes alledrie, en serveer met wat nootjes, kaas en charcuterie voor een volledige borrelplank.

Gefrituurde gevulde olijven

Gefrituurd is alles lekker. En dat geldt dus ook voor olijven, helemaal als je de gevulde variant gebruikt. Dan hebben ze net wat meer smaak. Kies bijvoorbeeld voor olijven met tonijn of ansjovis.

> naar het recept: gefrituurde gevulde olijven

Gefrituurde gevulde olijven

Gemarineerde olijven

Laat deze olijven minimaal 24 uur marineren voor  het beste resultaat.

> naar het recept: gemarineerde olijven

Gemarineerde olijven

Olijvenbiscotti

Biscotti ken je misschien als zoet, knapperig koekje om in de koffie te dopen, maar je kunt net zo goed een hartige variant maken. Deze met olijven bijvoorbeeld.

> naar het recept: olijvenbiscotti

Olijvenbiscotti

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!