Koken met olijven
Haast iedereen heeft wel olijfolie in de kast staan, maar kook je ook weleens met hele olijven? En nee, een bakje op de borrelplank telt natuurlijk niet mee. Wij maakten vier heerlijke recepten, van verse ravioli tot aan een oven-paella. Tijd om te gaan koken met olijven!
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Panade – hartige broodpudding met bosui, snijbiet en manchego
Gebruik voor deze broodpudding bij voorkeur oud brood. Dat is lekker no waste én oud brood blijft wat steviger. De combinatie van snijbiet en manchego is heerlijk naast de smaak van olijven.
> naar het recept: panade – hartige broodpudding met bosui, snijbiet en manchego
Ravioli met ricottavulling, courgette en beurre noisette met olijven
Wie houdt er nu niet van verse pasta? Het kost misschien wat extra moeite, maar het is absoluut alle tijd en energie waard als je een hap proeft van deze zelfgemaakte ravioli met ricotta, courgette en olijven. Koken met olijven was nog nooit zó lekker!
> naar het recept: ravioli met ricottavulling, courgette en beurre noisette met olijven
Koken met olijven:
Oven-paella met paprika, doperwten en olijven
Officieel is dit geen echte paella. Benieuwd waarom? Lees dan eens dit artikel waar Bas op zoek gaat naar echt paella in Valencia. Dat neemt overigens niet weg dat dit recept onweerstaanbaar lekker is!
> naar het recept: oven-paella met paprika, doperwten en olijven
Gevulde tomaten met rijst, olijven en geroosterde ui
Een gerecht boordevol vitamines dat ook nog eens zo op tafel staat? Dan zit je met dit recept voor gevulde tomaten goed. Bijkomend voordeel; de oven doet ook nog eens het meeste werk.
> naar het recept: gevulde tomaten met rijst, olijven en geroosterde ui