Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Oven-paella met paprika, doperwten en olijven

Olijfje hier, olijfje daar: 4x koken met olijven

In samenwerking met De Vegetariërsbond
Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

De gepekelde vruchtjes van de olijfboom zijn heerlijk vlezig, zacht en zitten bomvol smaak. Zet ze niet alleen op de borrelplank, maar ga er wat vaker mee aan de slag in de keuken.

Koken met olijven

Haast iedereen heeft wel olijfolie in de kast staan, maar kook je ook weleens met hele olijven? En nee, een bakje op de borrelplank telt natuurlijk niet mee. Wij maakten vier heerlijke recepten, van verse ravioli tot aan een oven-paella. Tijd om te gaan koken met olijven!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Panade – hartige broodpudding met bosui, snijbiet en manchego

Gebruik voor deze broodpudding bij voorkeur oud brood. Dat is lekker no waste én oud brood blijft wat steviger. De combinatie van snijbiet en manchego is heerlijk naast de smaak van olijven.

> naar het recept: panade – hartige broodpudding met bosui, snijbiet en manchego

Panade – hartige broodpudding met bosui, snijbiet en manchego

Ravioli met ricottavulling, courgette en beurre noisette met olijven

Wie houdt er nu niet van verse pasta? Het kost misschien wat extra moeite, maar het is absoluut alle tijd en energie waard als je een hap proeft van deze zelfgemaakte ravioli met ricotta, courgette en olijven. Koken met olijven was nog nooit zó lekker!

> naar het recept: ravioli met ricottavulling, courgette en beurre noisette met olijven

Ravioli met ricottavulling, courgette en beurre noisette met olijven

Koken met olijven:

Oven-paella met paprika, doperwten en olijven

Officieel is dit geen echte paella. Benieuwd waarom? Lees dan eens dit artikel waar Bas op zoek gaat naar echt paella in Valencia. Dat neemt overigens niet weg dat dit recept onweerstaanbaar lekker is!

> naar het recept: oven-paella met paprika, doperwten en olijven

koken met olijven: oven-paella met paprika, doperwten en olijven

Gevulde tomaten met rijst, olijven en geroosterde ui

Een gerecht boordevol vitamines dat ook nog eens zo op tafel staat? Dan zit je met dit recept voor gevulde tomaten goed. Bijkomend voordeel; de oven doet ook nog eens het meeste werk.

> naar het recept: gevulde tomaten met rijst, olijven en geroosterde ui

koken met olijven: gevulde tomaten met rijst, olijven en geroosterde ui

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!