Foodies Italië
Foodies Italië
Foodies Italië cover
chorizostoof met bonen

9x de lekkerste recepten met chorizo

Advertentie

Deze Spaanse delicatesse voegt iets rokerig, zoutigs, een beetje pit én een lekkere crunch toe aan allerhande gerechten, van tosti tot tortilla!

Recepten met chorizo

Bijna iedereen is gek op deze Spaanse klassieker en ook wij kunnen er geen genoeg van krijgen. De delicatesse is rijk aan smaak en geeft complexiteit aan tal van gerechten. Niet gek dus dat wij in een paar tellen een heel lijstje met recepten met chorizo konden samenstellen.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat is chorizo?

Chorizo is stevig gekruide worst van vettig, grof gemalen varkensvlees. Daarom komt er tijdens het bakken ervan veel vet vrij, en hoef je meestal geen boter of olie aan de pan toe te voegen. De smaak en roodachtige kleur krijgt de worst van het paprikapoeder en chilipoeder dat erin zit.

Ons favoriete chorizo recept:

Chorizostoof met bonen

Chorizostoof met bonen

Gezond was nog nooit zo makkelijk én lekker!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

2 tl olijfolie
75 g chorizo (in blokjes)
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
2 tl gerookte-paprikapoeder
400 g cannellini-bonen (uit blik – afgespoeld en uitgelekt)
400 g cherrytomaten (blik)
100 g cavolo nero (evt. boerenkool of spinazie)
75 g doperwten (diepvries)
1 el rodewijnazijn
½ bosje peterselie (alleen de blaadjes – grof gehakt)

Bereiding

  1. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en bak er de chorizo in ca. 5 minuten knapperig in. Haal de chorizo uit de pan met een schuimspaan en houd apart op een bord. Bak de ui 6-7 minuten in het hete bakvet tot hij zacht is. Voeg de knoflook en het paprikapoeder toe en bak 2 minuten mee. Voeg de bonen, de tomaten en 100 ml water toe en doe de chorizo terug in de pan. Breng het geheel aan de kook en laat ca. 15 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur.

  2. Roer de cavolo nero en de erwten door de stoof en schenk er nog eens 100 ml water bij. Breng opnieuw aan de kook en kook nog 2-3 minuten tot de groenten gaar zijn. Breng de stoof op smaak met zout, peper en de azijn. Garneer met de peterselie.

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur: Adam Bush  Foto’s: Mike English  Styling: Faye Wears Foodstyling: Katie Marshall

Recepten met chorizo:

Patatas-bravassalade met chorizo

Patatas-bravassalade met chorizo

Ben je ook zo gek op de Spaanse patatas bravas? Dan vind je deze salade vast fantastisch!

Naar het recept
Empanada's met chorizo, garnalen en paprika

Empanada’s met garnalen, chorizo en paprika

Gevulde deegflapjes eten ze overal ter wereld, maar de lekkerste zijn toch wel de Zuid-Amerikaanse empanada’s. En geloof ons: ze zijn het priegelwerk helemaal waard.

Naar het recept
Rokerige kip met aardappel, chorizo en knoflookmayonaise

Rokerige kip met aardappel, chorizo en knoflookmayonaise

Jouw plannen voor dit weekend? Blijf lekker thuis en maak er een feestje van met heerlijk gekruide, gebraden kip met sappig vlees en knapperige huid. Een sunday roast smaakte nog nooit zo goed!

Naar het recept
Spaanse tosti met chorizo, paprika en manchego

Spaanse tosti met chorizo, paprika en manchego

Ook op een tosti is een plakje chorizo niet verkeerd. De rokerige smaak gaat perfect samen met het zoete van de paprika en het zoutige van de kaas. Hierna wil je nooit meer een gewone tosti ham-kaas.

Naar het recept
Schelvis met knapperige chorizokorst, asperges en paprika

Schelvis met knapperige chorizokorst, asperges en paprika

Geef je vis eens een knapperig korstje. Het jasje maak je in een mum van tijd met chorizo en broodkruim. Probeer maar!

Naar het recept
Mexicaans feestje Tortilla met chorizo, jalapeño's en chipotlesalsa

Tortilla met chorizo, jalapeño’s en chipotlesalsa

Snel een lekker Mexicaans feestje in elkaar draaien? Dat doe je met dit heerlijke recept met authentieke smaakmakers zoals chipotlejalapeño’s en salsa verde. Ga jij deze tortilla maken?

Naar het recept
Recepten met kippenbouillon: jambalaya met chorizo en kip

Jambalaya met chorizo en kip

Het beste kun je verse kippendijfilet gebruiken, deze blijft namelijk lekkers mals. Tijd besparen? Maak een dubbele portie en bewaar een gedeelte voor later of neem het de volgende dag mee als lunch. Je collega’s zullen gegarandeerd jaloers zijn.

Naar het recept
Orzo met kabeljauw en chorizo uit de oven

Orzo met kabeljauw en chorizo uit de oven

Snel, lekker én gezond! Dat is deze orzo met kabeljauw en chorizo uit de oven. Alles bij elkaar heb je nog geen uur nodig om deze heerlijke maaltijd op tafel te toveren. En het beste? De oven doet het meeste werk voor je.

Naar het recept

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!