
Deze Spaanse delicatesse voegt iets rokerig, zoutigs, een beetje pit én een lekkere crunch toe aan allerhande gerechten, van tosti tot tortilla!
Lees verder na de advertentie
Recepten met chorizo
Bijna iedereen is gek op deze Spaanse klassieker en ook wij kunnen er geen genoeg van krijgen. De delicatesse is rijk aan smaak en geeft complexiteit aan tal van gerechten. Niet gek dus dat wij in een paar tellen een heel lijstje met recepten met chorizo konden samenstellen.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Wat is chorizo?
Chorizo is stevig gekruide worst van vettig, grof gemalen varkensvlees. Daarom komt er tijdens het bakken ervan veel vet vrij, en hoef je meestal geen boter of olie aan de pan toe te voegen. De smaak en roodachtige kleur krijgt de worst van het paprikapoeder en chilipoeder dat erin zit.
Tip!

Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Recepten met chorizo:

Empanada’s met garnalen, chorizo en paprika
Gevulde deegflapjes eten ze overal ter wereld, maar de lekkerste zijn toch wel de Zuid-Amerikaanse empanada’s. En geloof ons: ze zijn het priegelwerk helemaal waard.

Rokerige kip met aardappel, chorizo en knoflookmayonaise
Jouw plannen voor dit weekend? Blijf lekker thuis en maak er een feestje van met heerlijk gekruide, gebraden kip met sappig vlees en knapperige huid. Een sunday roast smaakte nog nooit zo goed!

Spaanse tosti met chorizo, paprika en manchego
Ook op een tosti is een plakje chorizo niet verkeerd. De rokerige smaak gaat perfect samen met het zoete van de paprika en het zoutige van de kaas. Hierna wil je nooit meer een gewone tosti ham-kaas.

Schelvis met knapperige chorizokorst, asperges en paprika
Geef je vis eens een knapperig korstje. Het jasje maak je in een mum van tijd met chorizo en broodkruim. Probeer maar!

Tortilla met chorizo, jalapeño’s en chipotlesalsa
Snel een lekker Mexicaans feestje in elkaar draaien? Dat doe je met dit heerlijke recept met authentieke smaakmakers zoals chipotle, jalapeño’s en salsa verde. Ga jij deze tortilla maken?

Jambalaya met chorizo en kip
Het beste kun je verse kippendijfilet gebruiken, deze blijft namelijk lekkers mals. Tijd besparen? Maak een dubbele portie en bewaar een gedeelte voor later of neem het de volgende dag mee als lunch. Je collega’s zullen gegarandeerd jaloers zijn.

Orzo met kabeljauw en chorizo uit de oven
Snel, lekker én gezond! Dat is deze orzo met kabeljauw en chorizo uit de oven. Alles bij elkaar heb je nog geen uur nodig om deze heerlijke maaltijd op tafel te toveren. En het beste? De oven doet het meeste werk voor je.

Bloemkoolstamppot met chorizo
Heb jij al weleens een bloemkoolstamppot geprobeerd? Heerlijk op smaak door de toevoeging van chorizo, bieslook en wat nootmuskaat. Dat smaakt verrassend lekker!
Ons favoriete chorizo recept:

Ingrediënten
Bereiding
Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en bak er de chorizo in ca. 5 minuten knapperig in. Haal de chorizo uit de pan met een schuimspaan en houd apart op een bord. Bak de ui 6-7 minuten in het hete bakvet tot hij zacht is. Voeg de knoflook en het paprikapoeder toe en bak 2 minuten mee. Voeg de bonen, de tomaten en 100 ml water toe en doe de chorizo terug in de pan. Breng het geheel aan de kook en laat ca. 15 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur.
Roer de cavolo nero en de erwten door de stoof en schenk er nog eens 100 ml water bij. Breng opnieuw aan de kook en kook nog 2-3 minuten tot de groenten gaar zijn. Breng de stoof op smaak met zout, peper en de azijn. Garneer met de peterselie.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Faye Wears Foodstyling: Katie Marshall
Lees ook:
Onze tips

Vegan ontbijt: 7x de lekkerste recepten

13x recepten met eieren: van omelet tot quiche

Zo bak je de ultieme moelleux au chocolat

Marokkaanse gerechten: deze recepten wil je proberen

Vier Wereld Nutella Dag met de lekkerste recepten

Crêpes maken: 9x de lekkerste recepten

Turkse gerechten: de rijke smaken van Turks eten

Duits eten: deze Duitse gerechten wil je proberen
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.