Advertentie
De perfecte croissants bakken
Zelf croissants maken is best een werkje. Niet per se moeilijk, maar wel tijdrovend. Laagje voor laagje bouw je het deeg op en tussendoor wacht je geduldig tot de volgende stap. Maar het resultaat? Ongelooflijk lekker, zeker met deze tips om zelf croissants te bakken…
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:
1. Tijd
Als je je eigen croissants gaat maken, zal je veel moeten wachten. Je moet het deeg namelijk laten rusten, rijzen of koelen in de koelkast voordat je door kan gaan met de volgende stap. Deze stappen zijn noodzakelijk, dus sla ze zeker niet over. Croissants maken kost veel tijd, maar dat maakt het juist een prefect weekendproject. Het werken met verse deeg is heerlijk ontspannend en de geur van versgebakken croissants maakt de inspanning meer dan de moeite waard.
2. Laagjes
Door het deeg met de boter meerdere malen uit te rollen, op te vouwen en weer uit te rollen creëer je al die heerlijke laagjes in het deeg.
3. Tweede rijs
Laag het deeg nogmaals goed rijzen voordat je de rolletjes in de oven schuift. Zo krijg je heerlijk, luchtige, mooi gerezen croissants.
Recept: zelf croissants bakken
Ben je enthousiast geworden? Bon! Met dit recept maak je namelijk je eigen croissants. Krantje en kop koffie erbij en je hebt hét perfecte weekendontbijt!
> naar het recept: croissants maken
Geen tijd om zelf te bakken? 7x croissants uit de supermarkt getest
Lees ook:
Stap voor stap frambozencroissants maken
Wentelteefjes van croissant met kaneel en frambozen
Zijn croissants uit de supermarkt hetzelfde als van de bakker?
Onze tips
Wat is het verschil tussen snert en erwtensoep?
Column van Raghenie: de Surinaams-Javaanse keuken
Spruitjes koken en bereiden: zo doe je dat
Zelf maken: guacamole dip
Column van Raghenie: de Hindostaanse eetcultuur
Gnocchi koken: zo doe je dat
Zalm op de huid bakken: zo doe je dat
Mals stoofvlees maken: de lekkerste recepten en tips
7x verschillende soorten paddenstoelen om mee te koken
Zelf appelmoes maken: zo doe je dat op de ouderwetse manier
Overgebleven beurse appels? Deze heerlijke recepten maak je ermee!
Column van Raghenie: eten met pit
Appelflappen maken: zo doe je dat!
Broccoli bereiden: zo doe je dat
Stamppot maken: zo maak je hem nóg lekkerder
Zo kun je aardappels koken en bereiden
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?