Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
croissants maken

De perfecte croissants bakken: hoe doe je dat?

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Luchtig, goudbruin en met heel veel knapperige laagjes die afbladderen als je er een hap uit neemt. Dát is de perfecte croissant wat ons betreft. Maak hoe moet je nu zelf croissants maken? Wij leren je de kneepjes van het vak van de boulanger!

Bestel Foodies Franse Bistro

De perfecte croissants bakken

Zelf croissants maken is best een werkje. Niet per se moeilijk, maar wel tijdrovend. Laagje voor laagje bouw je het deeg op en tussendoor wacht je geduldig tot de volgende stap. Maar het resultaat? Ongelooflijk lekker, zeker met deze tips om zelf croissants te bakken…

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Tijd

Als je je eigen croissants gaat maken, zal je veel moeten wachten. Je moet het deeg namelijk laten rusten, rijzen of koelen in de koelkast voordat je door kan gaan met de volgende stap. Deze stappen zijn noodzakelijk, dus sla ze zeker niet over. Croissants maken kost veel tijd, maar dat maakt het juist een prefect weekendproject. Het werken met verse deeg is heerlijk ontspannend en de geur van versgebakken croissants maakt de inspanning meer dan de moeite waard.

2. Laagjes

Door het deeg met de boter meerdere malen uit te rollen, op te vouwen en weer uit te rollen creëer je al die heerlijke laagjes in het deeg.

3. Tweede rijs

Laag het deeg nogmaals goed rijzen voordat je de rolletjes in de oven schuift. Zo krijg je heerlijk, luchtige, mooi gerezen croissants.

Recept: zelf croissants bakken

Ben je enthousiast geworden? Bon! Met dit recept maak je namelijk je eigen croissants. Krantje en kop koffie erbij en je hebt hét perfecte weekendontbijt!

> naar het recept: croissants maken

croissants maken

Geen tijd om zelf te bakken? 7x croissants uit de supermarkt getest

Lees ook:

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!