Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Mac ‘n’ cheese-schotel met spinazie

Deze recepten maak je met overgebleven gekookte pasta

Advertentie

Elke dinsdag delen we de beste tips & tricks voor zo weinig mogelijk verspilling in je keuken. Want waarom zou je voedsel weggooien als je er ook wat lekkers mee kan maken? Dat is goed voor je portemonnee én het milieu. Vandaag vertellen we je welke recepten je kunt maken met overgebleven gekookte pasta.

Overgebleven restjes gekookte pasta

Het is voor velen vast herkenbaar; je hebt een heerlijk pastagerecht op tafel gezet maar aan het einde van de avond zit er nog steeds wat overgebleven pasta in de pan. Gooi de restjes gekookte pasta vooral niet weg maar maak er wat lekkers mee! Zo kun je de overgebleven gekookte pasta perfect gebruiken als vulling in je maaltijdsalade of soep. Wacht hier alleen niet te lang mee, volgens het Voedingscentrum kun je gekookte pasta slechts tot 2 dagen in de koelkast bewaren.

Iedere week de lekkerste pasta recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
pastasalade

Pastasalade met pestocroutons

Het is misschien een inkoppertje maar gekookte pasta is dé perfecte vulling voor je maaltijdsalade. Wanneer je overgebleven pasta van de avond ervoor gebruikt, ben je ook nog eens in een handomdraai klaar. Voeg er saus, groenten en proteïnes naar keuze aan toe en klaar is kees. Binnen een paar minuten heb jij een pastasalade gemaakt waarmee je tijdens de lunch al je collega’s jaloers kan maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze pastasalade met mozzarella, kappertjes en tomaten? Of pastasalade met pestocroutons of juist pastasalade met vegetarische kip en perzik? Jij kiest!

Naar het recept
Mac ‘n’ cheese-schotel met spinazie

Mac ‘n’ cheese-schotel met spinazie

Niks lekkerder dan een ovenschotel met een flinke laag smeuïge kaas erop. Je restjes gekookte pasta van gisteren vormen vandaag de perfecte basis van die ovenschotel. En ook hierbij geldt; het gebruiken van restjes bespaart je ook nog eens tijd. Win-win! Van overgebleven macaroni maak je bijvoorbeeld een heerlijke mac ‘n’ cheese ovenschotel. Zo heb jij in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel staan.

Naar het recept
Cover voor

Voorjaarssoep

Iedereen weet; vermicelli maakt je bouillon helemaal af. De kleine pastasliertjes zijn gewoonweg de perfecte vulling voor elke soep. Maar wist je dat je in plaats van vermicelli ook heel goed restjes pasta kunt gebruiken? Vooral de pastasoorten spaghetti en tortellini zijn hiervoor geschikt. Ze geven je bouillon net die extra bite. 

Naar het recept
Fideuà met zeevruchten

Fideuà met zeevruchten

Wil jij eens een keer wat heel anders proberen? Maak een Spaanse fideuà van je overgebleven pasta. Dit Spaanse gerecht is vergelijkbaar met paella. Maar in plaats van paellarijst gebruik je oorspronkelijk fideuà, een korte en dunne pasta. In Nederland kun je fideuà prima vervangen door macaroni of vermicelli. Dit is dus het perfecte gerecht om je restjes pasta mee op te maken.

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!