Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Moqueca visburger op borden voor zwembad

Brazilië op haar best: de lekkerste recepten vind je in dit kookboek

Profielfoto van
JulieJulie van den Berg

Kleurrijk, veelzijdig en onwijs lekker. We hebben het over de Braziliaanse keuken én het nieuwe kookboek Fusão van bestsellerauteur Ixta Belfrage. Hierin deelt ze heerlijke recepten uit Brazilië, met een eigen twist. Wij geven je alvast een inkijkje!

Lees verder na de advertentie

De Braziliaanse keuken staat bekend om haar talloze recepten met invloeden uit verschillende culturen. Daardoor is ze ontzettend veelzijdig en barst ze van de gerechten met onder andere rijst, tropisch fruit, kokos, bonen, vlees, vis en vooral veel maniok (cassave). Dit ingrediënt is tot op de dag van vandaag de basis van de Braziliaanse keuken, waarmee de oorspronkelijke bewoners dagelijks koken. Daarnaast vind je ook veel Afrikaanse en Portugese invloeden, wat de keuken nog rijker maakt.

Aangezien Brazilië tot de top drie favoriete landen van kok Ixta Belfrage behoort, kon ze niet anders dan een mooie verzameling recepten uit dit land bundelen in haar nieuwe kookboek Fusão. We vertellen je er graag meer over én delen alvast wat heerlijke recepten!

Fusão

€ 29,99
Fusao_Cover Ixta Belfrage

Lees verder na de advertentie

Ixta Belfrage

Ixta is een creatieve chef en staat bekend om haar unieke kookstijl die ze beschrijft als ‘onbeschaamd fusion’. Doordat ze zelf is opgegroeid in Italië, haar moeder uit Brazilië komt en haar opa uit Mexico, heeft ze eigenlijk altijd tussen deze drie werelden ingeleefd. Hierdoor heeft ze veel kennis van deze culturen en uiteindelijk zichzelf de technieken van de keukens aangeleerd.

Zo startte – zonder koksopleiding – haar eigen cateringbedrijf én taco-truck in Londen, waarna ze later ging werken in Ottolenghi’s restaurant NOPI. Dit bleek een succes, want daarna heeft ze maar liefst vijf jaar in Ottolenghi’s Test Kitchen gewerkt en is ze co-auteur van zijn populaire kookboek Flavour. Kort daarna bracht ze haar eerste kookboek Mezcla uit, dat genomineerd werd voor ‘beste debuutkookboek’ bij de Fortnum & Mason Awards en ‘beste internationale kookboek’ bij de James Beard Awards.

Lees verder na de advertentie

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste kookboeken?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Fusão

In haar nieuwe kookboek combineert ze de gerechten uit Brazilië met haar creativiteit; ze geeft er haar unieke, eigen draai aan. Zo maakt ze traditionele Moqueca visburgers met een verrassende twist en maakt ze een cake met cassave, kokos en passievrucht. Te gek, toch? Naast deze overheerlijke recepten, deelt ze ook persoonlijke verhalen en prachtige beelden uit het geboorteland van haar moeder. Zo neemt ze de lezer mee in haar leven en inspireert zij ze om zelf aan de slag te gaan.

Lees verder na de advertentie

Recepten uit Fusão

Fusão lijkt in het eerste opzicht te bestaan uit wat meer ingewikkelde recepten en ingrediënten, maar door de duidelijke uitleg en opties om deze ingrediënten te vervangen door simpelere alternatieven, is het boek laagdrempelig en voor iedereen beschikbaar.

Laat je inspireren door de kleurrijke keuken van Brazilië, mooie verhalen en natuurlijk heerlijke recepten van Ixta. Wij zijn in ieder geval fan!

Moqueca visburger op borden voor zwembad

Moqueca visburgers

Deze moqueca visburgers zijn een verrassende twist op de klassieke Braziliaanse visstoofpot. Ze brengen de rijke smaken van moqueca – een geurige stoof van vis, kokosmelk en kruiden – samen in een sappige burger. Tropisch, kruidig en onweerstaanbaar!

Naar het recept
Zoete-aardappelgnocchi met gekruide aubergineragout op twee borden

Zoete-aardappelgnocchi met gekruide aubergineragout

Deze smaakvolle combinatie van zachte zoete-aardappelgnocchi en een kruidige aubergineragout wil je elke dag wel eten…

Naar het recept
gebakken-banaanijs met choc-fudgesaus in een glas

Gebakken-bananenijs met choc-fudgesaus

Dit ijs is vegan, zuivelvrij en kan zelfs glutenvrij! Ideaal voor alle dieetwensen en ook nog eens leuk om op te dienen: zet gewoon het ijs, de fudgesaus en gehakte noten op tafel en laat iedereen zijn eigen ijscoupe samenstellen!

Naar het recept
Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje – vooral als er eten én wijn is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Houdt van het organiseren van etentjes voor familie en vrienden. Haat koriander.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!