
Koffie en chocola zijn een heus droomkoppel. Combineer ze en je krijgt de brownie van je dromen. Zeker wanneer je de versgebrande koffie van Brute Bonen gebruikt. Hiermee geef je die brownie nóg meer smaak.
Lees verder na de advertentie
Wie is er nu geen fan van een goeie brownie? Zo lekker smeuïg, met een intense chocoladesmaak en misschien wel crunchy nootjes of een karameltopping. Of misschien is het witte broertje, de blondie, wel jouw favoriet. In ieder geval hebben wij voor ieder wat wils, met brownie recepten in allerlei soorten en maten.
De ultieme espressobrownie
Wat ons betreft is dé tip voor de brownie van je dromen: een vleugje koffie in het beslag! Daar worden ze lekker sticky van én koffie geeft je brownie een extra diepe smaak. En wil je nu dat je koffie écht de hoofdrol speelt in zelfgebakken brownies? Gebruik dan knettervers gebrande bonen. Alleen dan proef je alle aroma’s en smaken die je brownies een extra boost geven.
Meer verrukkelijke bakrecepten?
Koffie van Brute bonen
Die versgebranden bonen vind je onder andere bij Brute Bonen. Dat is geen gewone koffiebranderij. Ze branden hun bonen wekelijks in Den Haag en bezorgen razendsnel bij je thuis. Verser krijg je het niet.
In het Starterspakket vind je 500 gram versgebrande koffiebonen, een stoer Brute Bonen bewaarblik én €10 koffietegoed voor jouw volgende ronde knetterverse bonen. Alles wat je nodig hebt om thuis heerlijke espresso’s of cappuccino’s te zetten. Wil je meer weten? Ga naar brutebonen.nl/starterspakket en proef het verschil.



Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Het ultieme brownie recept
Heb je trek gekregen? Met dit recept kun je direct aan de bak!

Espressobrownie met mokkaglazuur
Koffie en chocola zijn een heus droomkoppel. Combineer ze en je krijgt de brownie van je dromen. En met de versgebrande koffie van Brute Bonen geef je die brownie nóg meer smaak.
Ingrediënten
- 200 g boter (+ invetten)
- 250 g pure chocolade
- 3 eieren
- 300 g suiker
- zout
- 150 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 30 g cacaopoeder
- 50 ml espresso
- fleur de sel (om te garneren)
Voor het glazuur
- 50 ml espresso
- 75 g suiker
- 100 g melkchocolade
Bereiding
Smelt 200 g boter en de pure chocolade au bain-marie. Neem van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Klop de eieren met de suiker en 1 tl zout wit en luchtig.
Spatel het luchtige eiermengsel in 2 delen door de gesmolten chocolade. Zeef de bloem, het bakpoeder en de cacao erboven en spatel rustig door. Roer de espresso erdoorheen.
Schep het beslag in een ingevet bakblik (ca. 20×20 cm). Verdeel de overgebleven melkchocolade erover.
Bak in 20-25 minuten gaar in de oven. Het beslag moet stevig zijn maar nog wel wat zacht aanvoelen. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.
Breng voor het glazuur de suiker en de espresso aan de kook. Hak intussen de melkchocolade grof.
Neem de siroop van het vuur en voeg de chocolade toe. Laat smelten en roer met een garde tot een glad glazuur.
Giet het glazuur over de brownie en laat afkoelen. Bestrooi met wat fleur de sel en snijd de brownie in blokjes.
Fotografie en receptuur: Willem van Santen
Onze tips

Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?










