
Foolproof – uit één pan
Lees verder na de advertentie
Nooit meer te waterige saus, ongare biefstuk of te harde worteltjes: met de recepten uit het boek ‘Foolproof – uit één pan‘ krijg je de garantie dat je gerecht nooit meer zal mislukken. Wij namen de proef op de som.
Lekker foolproof
Vrij snel bij het doorbladeren van het boe valt mijn oog op de bietenrisotto. Risotto, dat is een interessante, denk ik bij mezelf. Het is een gerecht dat vaak gevreesd wordt, al dan niet door de inspanning die het vergt. Het is niet moeilijk, maar je moet wel constant bij de pan blijven, even een wasje opvouwen tussendoor is er vaak niet bij. Dat is bij dit recept anders. De bietenrisotto wordt gemaakt in de oven, in plaats van op het fornuis. Je giet in één keer alle bouillon erbij en laat de rijst garen door de hitte van de oven. Het resultaat? Een foolproof risotto die ook nog eens supermakkelijk is om te maken en met minimale afwas. Dat belooft wat voor de rest van de recepten!
Lees verder na de advertentie
Dit kan iedereen
Door naar het tweede gerecht, pulled lam. Dit keer is het niet de bereiding, maar het ingrediënt wat misschien wat angst kan aanjagen. Maar, zoals het boek belooft, met dit recept kan iedereen lam klaarmaken. En dat klopt ook, wederom doet de oven het werk. In de vier uur dat de lam in de oven staat te garen, kan jij niet één maar wel veertig wassen opvouwen. Of je kunt je gewoon alvast laten verlekkeren door de andere recepten in deze uitgave.
Zonder slag of stoot
Lees verder na de advertentie
Na de lam maakten we nog pompoen, boterzacht en smaakvol, en tweemaal kip die in beide gevallen supermals smaakte. Tot nu toe kwamen alle gerechten zonder slag of stoot op tafel en we kunnen je dan ook met een gerust hart garanderen dat met dit boek écht iedereen kan koken. Dankzij de minimale afwas en de hulp van de oven in de meeste recepten, is het boek ook perfect als je wilt koken voor grote groepen. Een feestje om de zomer mee af te sluiten bij voorbeeld?

Goed nieuws, we mogen twee heerlijke recepten met jullie delen:
Lees verder na de advertentie
Alan: “Dit recept is net zo lekker als dat het mooi is en verrassend genoeg gaat slechts een klein deel ervan in de oven! Je kunt dit aanvullen met goed uitgelekte kikkererwten nadat het bakpapier is verwijderd. De kikkererwten worden dan opgewarmd door de rest van de ingrediënten en hoeven niet apart te worden verhit.”
Alan: “Zoute pecorino is de perfecte partner voor de zoete, aardse bietjes in deze eenvoudige ovenrisotto. Als je risotto in de oven maakt, hoef je niet constant te roeren en bouillon toe te voegen. De risotto krijgt een Oost-Europees tintje door de karwij en dille.”
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips

Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie

Tobias Camman bewijst: ook een foodsnob kan van fastfood houden

Fan van wild? Dan wil je dit nieuwe kookboek zeker hebben (inclusief recepten)

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben (inclusief recepten!)

Deze allesomvattende bijbel voor patisserie wil je hebben (inclusief recepten!)

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghi’s topchef is nú uit en iedereen is laaiend enthousiast

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.




