Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
foolproof uit één pan Bietenrisotto uit de oven met pecorino, karwij en dille

Foodies boekenclub: “Foolproof – uit één pan”

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Foodies Boekenclub inspireert je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met meer dan 200 kookboeken. Stuk voor stuk nemen we ze mee naar huis om eruit te koken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs. Zo weet jij welke boeken je niet mag missen!

Foolproof – uit één pan

Nooit meer te waterige saus, ongare biefstuk of te harde worteltjes: met de recepten uit het boekFoolproof – uit één pan krijg je de garantie dat je gerecht nooit meer zal mislukken. Wij namen de proef op de som.

Lekker foolproof

Vrij snel bij het doorbladeren van het boe valt mijn oog op de bietenrisotto. Risotto, dat is een interessante, denk ik bij mezelf. Het is een gerecht dat vaak gevreesd wordt, al dan niet door de  inspanning die het vergt. Het is niet moeilijk, maar je moet wel constant bij de pan blijven, even een wasje opvouwen tussendoor is er vaak niet bij. Dat is bij dit recept anders. De bietenrisotto wordt gemaakt in de oven, in plaats van op het fornuis. Je giet in één keer alle bouillon erbij en laat de rijst garen door de hitte van de oven. Het resultaat? Een foolproof risotto die ook nog eens supermakkelijk is om te maken en met minimale afwas. Dat belooft wat voor de rest van de recepten!

Dit kan iedereen

Door naar het tweede gerecht, pulled lam. Dit keer is het niet de bereiding, maar het ingrediënt wat misschien wat angst kan aanjagen. Maar, zoals het boek belooft, met dit recept kan iedereen lam klaarmaken. En dat klopt ook, wederom doet de oven het werk. In de vier uur dat de lam in de oven staat te garen, kan jij niet één maar wel veertig wassen opvouwen. Of je kunt je gewoon alvast laten verlekkeren door de andere recepten in deze uitgave.

Zonder slag of stoot

Na de lam maakten we nog pompoen, boterzacht en smaakvol, en tweemaal kip die in beide gevallen supermals smaakte. Tot nu toe kwamen alle gerechten zonder slag of stoot op tafel en we kunnen je dan ook met een gerust hart garanderen dat met dit boek écht iedereen kan koken. Dankzij de minimale afwas en de hulp van de oven in de meeste recepten, is het boek ook perfect als je wilt koken voor grote groepen. Een feestje om de zomer mee af te sluiten bij voorbeeld?

Foolproof

€ 17,99
Foolproof

Goed nieuws, we mogen twee heerlijke recepten met jullie delen:

Kruidige flespompoen met feta, granaatappel en verse kruiden

Alan: “Dit recept is net zo lekker als dat het mooi is en verrassend genoeg gaat slechts een klein deel ervan in de oven! Je kunt dit aanvullen met goed uitgelekte kikkererwten nadat het bakpapier is verwijderd. De kikkererwten worden dan opgewarmd door de rest van de ingrediënten en hoeven niet apart te worden verhit.”

Kruidige flespompoen met feta, granaatappel en verse kruiden

Bietenrisotto uit de oven met pecorino, karwij en dille

Alan: “Zoute pecorino is de perfecte partner voor de zoete, aardse bietjes in deze eenvoudige ovenrisotto. Als je risotto in de oven maakt, hoef je niet constant te roeren en bouillon toe te voegen. De risotto krijgt een Oost-Europees tintje door de karwij en dille.”

foolproof uit één pan Bietenrisotto uit de oven met pecorino, karwij en dille

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!