
Foolproof – uit één pan
Lees verder na de advertentie
Nooit meer te waterige saus, ongare biefstuk of te harde worteltjes: met de recepten uit het boek ‘Foolproof – uit één pan‘ krijg je de garantie dat je gerecht nooit meer zal mislukken. Wij namen de proef op de som.
Lekker foolproof
Vrij snel bij het doorbladeren van het boe valt mijn oog op de bietenrisotto. Risotto, dat is een interessante, denk ik bij mezelf. Het is een gerecht dat vaak gevreesd wordt, al dan niet door de inspanning die het vergt. Het is niet moeilijk, maar je moet wel constant bij de pan blijven, even een wasje opvouwen tussendoor is er vaak niet bij. Dat is bij dit recept anders. De bietenrisotto wordt gemaakt in de oven, in plaats van op het fornuis. Je giet in één keer alle bouillon erbij en laat de rijst garen door de hitte van de oven. Het resultaat? Een foolproof risotto die ook nog eens supermakkelijk is om te maken en met minimale afwas. Dat belooft wat voor de rest van de recepten!
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Dit kan iedereen
Door naar het tweede gerecht, pulled lam. Dit keer is het niet de bereiding, maar het ingrediënt wat misschien wat angst kan aanjagen. Maar, zoals het boek belooft, met dit recept kan iedereen lam klaarmaken. En dat klopt ook, wederom doet de oven het werk. In de vier uur dat de lam in de oven staat te garen, kan jij niet één maar wel veertig wassen opvouwen. Of je kunt je gewoon alvast laten verlekkeren door de andere recepten in deze uitgave.
Zonder slag of stoot
Na de lam maakten we nog pompoen, boterzacht en smaakvol, en tweemaal kip die in beide gevallen supermals smaakte. Tot nu toe kwamen alle gerechten zonder slag of stoot op tafel en we kunnen je dan ook met een gerust hart garanderen dat met dit boek écht iedereen kan koken. Dankzij de minimale afwas en de hulp van de oven in de meeste recepten, is het boek ook perfect als je wilt koken voor grote groepen. Een feestje om de zomer mee af te sluiten bij voorbeeld?

Goed nieuws, we mogen twee heerlijke recepten met jullie delen:
Alan: “Dit recept is net zo lekker als dat het mooi is en verrassend genoeg gaat slechts een klein deel ervan in de oven! Je kunt dit aanvullen met goed uitgelekte kikkererwten nadat het bakpapier is verwijderd. De kikkererwten worden dan opgewarmd door de rest van de ingrediënten en hoeven niet apart te worden verhit.”
Alan: “Zoute pecorino is de perfecte partner voor de zoete, aardse bietjes in deze eenvoudige ovenrisotto. Als je risotto in de oven maakt, hoef je niet constant te roeren en bouillon toe te voegen. De risotto krijgt een Oost-Europees tintje door de karwij en dille.”
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips

Van hapjes tot harira: 100 ramadanrecepten

Alles over het ‘Easy Airfryer’-boek van Jamie Oliver (en zo krijg je ‘m cadeau)

Alles over het boek ‘Plant’ van De Nieuwe Winkel, inclusief recept!

De beste kipgerechten maak je zo

Foodies boekenclub: The Curry Guy één pan

Last Minute Dinners: alles over dit handige kookboek, inclusief menu!

Zo combineer je eten met het juiste bier

Zet deze schitterende kookboeken op je kerstverlanglijstje dit jaar

Bakken in de airfryer: zo doe je dat!

Alles over het nieuwste boek van Donna Hay: “Too Easy”, inclusief recepten!

Alles over ‘Herman kookt terug’ en waarom dit zo veel meer dan een kookboek is…

Alles over “Het ramadankookboek” van Mounir Toub

Alles over het nieuwe kookboek “Bij Meera aan tafel”, inclusief recepten!

Alles over het kookboek “Veggilaine”, inclusief recepten natuurlijk!

Dit zijn de beste kookboeken van 2024

Foodies boekenclub: “ZOETE ZOOI.”
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.