Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Streat Bites: foodtours in Amsterdam

Streatbites: foodtours in Amsterdam

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Onlangs vertelde ik jullie al over onweerstaanbare knafeh. Ik ging op bezoek bij Guy & Inbal Katz, zij leerden me "hun" knafeh maken. Diezelfde middag namen ze me op sleeptouw door Amsterdam. Ze geven verschillende foodtours onder de naam Streat Bites. Ik mocht mee met de foodtour door Amsterdam-Oost, langs allemaal pareltjes die Guy & Inbal doen denken aan de smaken van het Midden-Oosten.

Foodtours in Amsterdam

Streat Bites biedt meerdere foodtours in Amsterdam aan. Zo zijn er populaire foodtours onder toeristen waarbij ze langs alle verborgen plekjes gaan die je als toerist niet vindt. Of over de markt om de lekkerste haring, poffertjes en tompoezen te proeven. Ook roti en pasteitjes komen voorbij. Guy & Inbal van Streat Bites laten toeristen en locals zien hoe breed ons culinaire landschap eigenlijk is. Sinds kort bieden ze een nieuwe tour aan: een foodtour door Amsterdam-Oost, waarbij ze je meenemen langs alle plekken die ze doen denken aan het Midden-Oosten. Ik ging met ze mee op pad en beleefde een heerlijke middag.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Op zoek naar bekende smaken

Guy & Inbal wonen al een tijdje in Amsterdam. Het zijn echte foodies die dagelijks op zoek gaan naar dé beste plekjes in Amsterdam als het aankomt op eten. Zo doen ze dat ook met hun foodtour door Amsterdam-Oost. Hun roots liggen in het Midden-Oosten, het is dan ook niet verwonderlijk dat ze deze smaken opzochten in Amsterdam. En wat blijkt – er is ontzettend veel lekkers uit het Midden-Oosten te vinden in Amsterdam! Al denk je de stad op je duimpje te kennen, laat je verrassen door deze foodtour in Amsterdam. Gegarandeerd nieuwe hotspots voor op je lijstje.

Streat Bites: foodtours in Amsterdam

Favoriete plekken

We starten met een verse cocktail die Inbal tevoorschijn tovert. Raki met munt, citroen, limonade en bloesem. We staan in de drukke Javastraat in Amsterdam-Oost. Een straat vol met verschillende winkels, supermarkten, cafés en restaurants, als je niet weet waar je moet zijn raak je snel verdwaald.

Guy & Inbal loodsen je langs hun favoriete plekjes. Ga op pad met een lege maag, want je komt niets tekort. Bij elke stop proef je een specialiteit uit het Midden-Oosten. Stuk voor stuk loopt het water me in de mond als ze vertellen over de volgende specialiteit. En de smaken? Heerlijk!

Verse labneh, msemmen en kibbeh

Guy & Inbal nemen ruim de tijd om bij elke stop uit te leggen wat je te eten krijgt. Dit doen ze niet alleen op een informatieve manier, ze weten het verhaal met veel humor te brengen. Vragen beantwoorden ze met liefde. Bij één van de stops haalt Inbal zelfgemaakte labneh uit haar tas. Er gaat wat olijfolie en za’atar over de labneh. Vervolgens komt Guy een bakkerij uitgelopen met verse simit, een brood, in zijn hand. We dippen stukjes simit in de labneh. Prachtige smaken, eigenlijk wil ik niet meer stoppen met eten.

We stoppen bij Turkse en Marokkaanse bakkerijen, een Syrische supermarkt en een marktkraampje met de lekkerste kibbeh (bulgur met gehakt, gefrituurd). De foodtours in Amsterdam nemen een paar uur in beslag, maar de tijd vliegt voorbij. Wat mij betreft is dit een aanrader voor iedereen die maar een beetje van eten houdt. Mijn eindoordeel? Een heerlijk foodtour in Amsterdam waarbij je de mooiste smaken uit het Midden-Oosten voorgeschoteld krijgt. Gewoon vanuit de Javastraat in Amsterdam-Oost.

Je boekt de foodtours in Amsterdam gemakkelijk en snel online via de website van Streat Bites. Perfect voor een dagje Amsterdam. Daarnaast delen ze ook nog eens de lekkerste tips op Instagram, go check it out!

Streat Bites

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!