Foodtours in Amsterdam

Streat Bites biedt meerdere foodtours aan in Amsterdam. Zo zijn er populaire foodtours onder toeristen waarbij ze langs alle verborgen plekjes gaan die je als toerist niet vindt. Of over de markt om de lekkerste haring, poffertjes en tompoezen te proeven. Ook roti en pasteitjes komen voorbij. Guy & Inbal van Streat Bites laten toeristen zien hoe breed ons culinaire landschap eigenlijk is. Sinds kort bieden ze nog een derde tour aan. Een foodtour door Amsterdam-Oost, waarbij ze je meenemen langs alle plekken die ze doen denken aan het Midden-Oosten. Ik ging met ze mee en beleefde een heerlijke middag.

Op zoek naar bekende smaken

Guy & Inbal wonen al een tijdje in Amsterdam. Het zijn echte foodies die dagelijks op zoek gaan naar dé beste plekjes in Amsterdam als het aankomt op eten. Zo doen ze dat ook met hun foodtour door Amsterdam-Oost. Hun roots liggen in het Midden-Oosten, het is dan ook niet verwonderlijk dat ze deze smaken opzochten in Amsterdam. En wat blijkt – er is ontzettend veel lekkers uit het Midden-Oosten te vinden in Amsterdam! Al denk je de stad op je duimpje te kennen, laat je verrassen door deze foodtour. Gegarandeerd nieuwe hotspots voor op je lijstje.

Streat Bites: foodtours in Amsterdam

Favoriete plekken

We starten met een verse cocktail die Inbal tevoorschijn tovert. Raki met munt, citroen, limonade en bloesem. We staan in de drukke Javastraat in Amsterdam-Oost. Een straat vol met verschillende winkels, supermarkten, cafés en restaurants. Als je niet weet waar je moet zijn raak je snel verdwaald. Guy & Inbal loodsen je langs hun favoriete plekjes. Ga op pad met een lege maag, want je komt niets tekort. Bij elke stop proef je een specialiteit uit het Midden-Oosten. Stuk voor stuk loopt het water me in de mond als ze vertellen over de volgende specialiteit. En de smaken? Heerlijk!

Verse labneh, msemmen en kibbeh

Guy & Inbal nemen ruim de tijd om bij elke stop uit te leggen wat je te eten krijgt. Dit doen ze niet alleen op een informatieve manier, ze weten het verhaal met veel humor te brengen. Vragen beantwoorden ze met liefde. Bij één van de stops haalt Inbal zelfgemaakte labneh uit haar tas. Er gaat wat olijfolie en za’atar over de labneh. Vervolgens komt Guy een bakkerij uitgelopen met verse simit, een brood, in zijn hand. We dippen stukjes simit in de labneh. Prachtige smaken, eigenlijk wil ik niet meer stoppen met eten.

We stoppen bij Turkse en Marokkaanse bakkerijen, een Syrische supermarkt en een marktkraampje met de lekkerste kibbeh (bulgur met gehakt, gefrituurd). De foodtours in Amsterdam nemen een paar uur in beslag, maar de tijd vliegt voorbij. Wat mij betreft is dit een aanrader voor iedereen die maar een beetje van eten houdt. Mijn eindoordeel? Een heerlijk foodtour in Amsterdam waarbij je de mooiste smaken uit het Midden-Oosten voorgeschoteld krijgt. Gewoon vanuit de Javastraat in Amsterdam-Oost.

Je boekt de foodtours in Amsterdam gemakkelijk en snel online via de website van Streat Bites. Perfect voor een dagje Amsterdam. Daarnaast delen ze ook nog eens de lekkerste tips op Instagram, go check it out!

Streat Bites

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.