Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party

Advertentie

De maaltijd eindig je natuurlijk met een lekker nagerecht. Op deze pagina vind je alles dat je nodig hebt om toetjes te maken, van luxe desserts tot makkelijke toetjes. Ook voor een gezond toetje of een snel dessert ben je hier op de goede plek. Sluit de maaltijd af met een knaller!

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Luxe nagerechten en recepten

Af en toe willen we extra uitpakken met chique nagerechten. Maak deze toetjes op feestdagen of gewoon in het weekend.

Tartelettes met koffiemousse, banaan en rumkaramel

Tartelettes met koffiemousse, banaan en rumkaramel

Loopt het water je al in de mond? Dit mooie dessert is perfect voor een speciale gelegenheid.

Naar het recept

Hoe maak je een gezond toetje?

Het nagerecht is misschien wel ons favoriete gedeelte van de maaltijd, maar we begrijpen ook dat je soms voor een gezondere optie wil gaan. Gelukkig is dat helemaal niet zo moeilijk.

Zo kun je sommige ingrediënten in desserts makkelijk vervangen. Ga bijvoorbeeld voor magere of halfvolle yoghurt in plaats van volle yoghurt, of vervang volle kwark door magere kwark.

Je kunt ook extra fruit toevoegen aan je toetje, zodat je toch extra vitaminen en goede voedingsstoffen binnenkrijgt. Maak bijvoorbeeld eens een gezonde fruitsalade als toetje in een glas of fruitspiesjes!

Desserts voorbereiden

Als je een etentje organiseert kan het handig zijn om het toetje goed voor te bereiden. Niet alleen scheelt dat een hoop stress en kun jij meer van je avond genieten, ook bespaart het een hoop tijd in de keuken, terwijl je gasten aan tafel zitten.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een nagerecht dat je in de koelkast moet laten opstijven. Veel Italiaanse desserts, zoals tiramisu of panna cotta, kun je al een dag van tevoren maken, zodat je het op de avond zelf alleen nog maar mooi hoeft te presenteren.

Ook warme toetjes kun je vaak alvast voorbereiden. Denk bijvoorbeeld aan kleine tartelettes die je al in de oven kan schuiven terwijl je van het hoofdgerecht geniet of een warm sausje dat je alleen nog even hoeft op te warmen.

Makkelijke toetjes voor grote groepen

Toetjes voor grote groepen vergen vaak een wat uitgebreidere planning. Een makkelijk toetje voor een grote groep is natuurlijk een taart of een cake; die snijd je in stukken en zet je zo op tafel. Ook een dessert als een trifle of crumble is erg geschikt voor als je veel gasten hebt.

Maak het jezelf vooral niet te moeilijk: een lekker en indrukwekkend nagerecht hoeft echt niet moeilijk te zijn. Met een mooie taart creëer je al snel dat wow-effect.

Voor- en hoofdgerecht erbij?

Heb je een lekker toetje uitgezocht? Zoek daar een passend voorgerecht of hoofdgerecht bij en jouw driegangenmenu is compleet!

Of kies direct een van deze toetjes

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!