Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Puzzels voor foodies

5x de leukste puzzels voor foodies

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

De koektrommel puilt uit, de koelkast staat vol met zelfgemaakt zoet en alle kookshows op Netflix heb je inmiddels al gezien. Nu we allemaal weer zo veel mogelijk thuisblijven, ben jij vast ook toe aan een nieuwe hobby. Sanne en Roxanne haalden hun puzzels uit de kelder en vermaakten zich urenlang met het zoeken naar de juiste stukjes. Zin om zelf aan de slag te gaan? Deze puzzels moet jij als foodie gemaakt hebben!

1. De keuken – Jan van Haasteren

Jan van Haasteren is natuurlijk de koning van de legpuzzels. Op zijn drukke, chaotische tekeningen is genoeg te zien en dat maakt het een feestje om ze te maken. De Keuken is dan ook met recht een van Roxanne’s favorieten. Door de weinige kleurvariëteit ben je wel even zoet om de 1000 stukjes op de juiste plek te krijgen, maar dat vormt nou juist een leuke uitdaging. Feitje voor de liefhebber: wist je dat Jan in bijna al zijn puzzels een haaienvin verstopt? Eens kijken of jij hem kunt vinden…

2. Cocktail Map Of The USA – Anne Bentley

Wil je ook nog wat opsteken tijdens het puzzelen? Dan tippen wij je Cocktail Map Of The USA. Ga op zoek naar de 50 staten aan de hand van hun signature drinks. Onder andere de mai thai, farmer’s daughter en de Hemmingway mojito komen voorbij. Wie zei dat topografie saai was?

3. The Red Hat Restaurant Paris – Eurographics

Onderbreek het dagdromen over tripjes naar Parijs met deze toffe puzzel van Eurographics. Zie hoe het restaurant op een steenworp afstand van de Eiffeltoren in 1000 stukjes langzaam tot leven komt en droom daarna weer verder over het moment dat we weer naar de Franse hoofdstad kunnen voor boeuf bourguignon, rode wijn en pain au chocolat.

4. Heel het dorp bakt – Wasgij

Sanne kocht toen ze op kamers ging eerder bakvormen dan pannen. Het is dan ook niet zo gek dat haar lievelingspuzzel te maken heeft met taart, taart en nog eens taart. Heel het dorp bakt heeft 1000 stukjes én een extra uitdaging. Je puzzelt namelijk niet de afbeelding van de doos bij elkaar, maar wat de jury ziet. Gebruik hiervoor je fantasie en laat hem voor je op tafel tot leven komen.

5. De wijngaard – Jan van Haasteren

Wijnen, wijnen, wijnen! Waar je van je glas rosé hooguit een half uurtje plezier hebt, kun je met De wijngaard van Jan van Haasteren wel even vooruit. De puzzel bestaat uit maar liefst 3000 stukjes, dus sla genoeg snacks in en spendeer je kerstvakantie aan de keukentafel om alle wijnvaten (en de haaienvin!) op te sporen.

Onze tips

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!