Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Dit zijn de 10 lekkerste smaakcombinaties voor brood uit de broodbakmachine

Dit zijn de 10 lekkerste smaakcombinaties voor brood uit de broodbakmachine

In samenwerking met Panasonic.

Advertentie

In de broodbakmachine kun je heerlijk wit, volkoren, bruin of speltbrood maken, maar wil je nog een stapje verder gaan? Dan kun je extra smaakmakers toevoegen aan het deeg. Laat je inspireren door deze 10 lekkere smaakcombinaties voor heerlijk zelfgebakken brood uit de broodbakmachine.

1. Olijfolie, zongedroogde tomaatjes en Italiaanse kruiden

Voeg wat olijfolie, zongedroogde tomaatjes en Italiaanse kruiden toe aan je brood en waan je op vakantie in Italië. Gebruik een kant-en-klare kruidenmix of stel je eigen melange samen met gedroogde peterselie, basilicum, tijm en oregano. Serveer er olijfolie in een kommetje bij om het brood in te dippen.

2. Feta en zwarte olijven

Is Griekenland je favoriete vakantiebestemming? Dan valt brood met de frisromige feta en ziltige olijven bij jou vast in de smaak. Voeg 100-150 g verkruimelde feta en ca. 100 g zwarte olijven in ringen toe aan het deeg. Onze absolute favoriet zijn Kalamata-olijven van goede kwaliteit. Deze moet je wel vaak zelf ontpitten. Check goed of alle pitjes eruit zijn om onaangename verrassingen te voorkomen. Heerlijk met tzatziki of alleen wat goede (Griekse) olijfolie.

3. Gekaramelliseerde ui en bacon

Gekaramelliseerde ui en bacon zijn beide an sich enorme smaakbommen vol umami. Als je ze allebei in brood verwerkt, blijft er binnen no time geen kruimel meer over. Laat stukjes bacon eerst goed uitbakken in een droge koekenpan. Haal de knapperige bacon uit de pan en laat in het achtergebleven vet uienringen langzaam karamelliseren op matig vuur tot ze lekker kleverig zijn. Voeg de ui en bacon vervolgens toe aan het deeg volgens de instructies van de broodbakmachinefabrikant. Succes verzekerd!

4. Prosciutto en parmezaan

We houden van de combinatie van prosciutto en parmezaan op een pizza of in een sandwich, maar ook in brood is dit duo een match made in heaven. Voeg beide in blokjes toe en geniet!

5. Kip, prei en kaas

Met stukjes gekookt kippenvlees, dunne reepjes prei en geraspte gruyère maak je hartig brood van je dromen. Dit brood is goed zoals het is maar geserveerd met een laagje roomkaas maak je hem lekker smeuïg.

6. Jalapeño en cheddar

Alle liefhebbers van de tex-mex keuken zouden dit eens moeten proberen: heerlijk zelfgebakken brood met stukjes jalapeñopeper en een flinke lading geraspte cheddar. Lekker bij de borrel met wat zure room en een Mexicaans biertje als tegenhanger voor de pittige pepers.

7. Mozzarella en pepperoni

Pizza-lovers opgelet! Voeg wat blokjes mozzarella, plakjes pepperoni en wat oregano toe aan het deeg en je krijgt heerlijk zelfgemaakt pizzabrood.

Broodbakmachine SD-YR2550 van Panasonic

€ 239,99
Cover voor Broodbakmachine SD-YR2550 van Panasonic

8. Chocolade en hazelnoten

Ben je team zoet? Ook dan kun je je brood pimpen, bijvoorbeeld met stukjes chocolade en geroosterde hazelnoten. Je favoriete chocolade-hazelnootpasta kun je dan natuurlijk ook op de plakjes brood smeren, dat wordt het echt een feestje!

9. Noten, rozijnen en havervlokken

Ben je dol op zoet, maar houd je het liever een beetje gezond? Ga dan voor een zelfgemaakt mueslibrood met noten, rozijnen/krenten en havervlokken. Wil je het brood nog voedzamer maken, gebruik dan volkorenmeel in plaats van bloem.

10. Cranberry’s met pompoen en pecannoten

Zin in iets speciaals? Voeg dan pompoenpuree, gehakte pecannoten en pumkin spice mix toe aan het deeg. De mix kun je kopen of zelf maken door kaneelpoeder, gemberpoeder, gemalen kruidnagel, gemalen piment en gemalen nootmuskaat door elkaar te mengen.

Kun je niet wachten om zelf aan de slag te gaan? De broodbakmachine SD-YR2550 van Panasonic beschikt over een dispenser die je vult met ingrediënten naar smaak. Deze worden dan automatisch op het juiste moment toegevoegd aan het deeg. Zo kun je eindeloos blijven variëren met smaakcombinaties die jij lekker vindt.

Onze tips

Profielfoto van

Martina Silbrníková

Kan moeilijk begrip opbrengen voor mensen die weinig lusten. Zelf lust ze namelijk alles, behalve grapefruit en tonic (ieuw, zo bitter!). Houdt van kluiven, no shame. Eet kilo’s boter en verafschuwt margarine. Vindt kaas met wijn het allerlekkerste toetje.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!