Spaanse wijnregio

Rueda is de belangrijkste Spaanse wijnregio voor witte wijnen. Lekker fris en fruitig met een opvallende bite. Wijnen uit Rueda zijn perfect voor bij de borrel en inzetbaar bij elke gang van het kerstdiner. Zo wordt het 100% zeker een witte Kerst!

Verdejo is de belangrijkste druif in Rueda. De wijnen van deze druif kenmerken zich door een mooie zuurgraad, een uitgesproken aroma met citrusfruit, appel, peer bloemen en kruiden én herkenbare bitters.

Tip: als een gerecht een zuurtje heeft, zoals een vleugje citroen, dan weet je dat een Rueda wijn daar altijd goed bij past!

Gesmoorde bleekselderij in witte wijn en room

Kruiden zoals dragon houden van expressieve witte wijnen! Zoals de uitbundige aroma’s van de Bodegas Mocén Rueda Verdejo of de Palacio de Bornos Rueda Verdejo.

Gravad lax met dille en zoetemosterdsaus

Vis en de zinderende frisheid van een Rueda Verdejo zijn een succesvolle combi aan de feesttafel. Kies voor de José Pariente Rueda Verdejo of de Viña Mayor Rueda Verdejo.

gravad lax

Varkensschouder met dragon en borlottibonen

Houtgerijpte Rueda zoals de Carrasviñas of een Castelo de Medina “fermentado en barrica” past perfect bij gerechten waar je normaal gesproken rode wijn bij schenkt.