
Spaanse wijnregio
Lees verder na de advertentie
Rueda is de belangrijkste Spaanse wijnregio voor witte wijnen. Lekker fris en fruitig met een opvallende bite. Wijnen uit Rueda zijn perfect voor bij de borrel en inzetbaar bij elke gang van het kerstdiner. Zo wordt het 100% zeker een witte Kerst!
Verdejo is de belangrijkste druif in Rueda. De wijnen van deze druif kenmerken zich door een mooie zuurgraad, een uitgesproken aroma met citrusfruit, appel, peer bloemen en kruiden én herkenbare bitters.
Tip!

Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Tip: als een gerecht een zuurtje heeft, zoals een vleugje citroen, dan weet je dat een Rueda wijn daar altijd goed bij past!
Gesmoorde bleekselderij in witte wijn en room
Kruiden zoals dragon houden van expressieve witte wijnen! Zoals de uitbundige aroma’s van de Bodegas Mocén Rueda Verdejo of de Palacio de Bornos Rueda Verdejo.
Gravad lax met dille en zoetemosterdsaus
Vis en de zinderende frisheid van een Rueda Verdejo zijn een succesvolle combi aan de feesttafel. Kies voor de José Pariente Rueda Verdejo of de Viña Mayor Rueda Verdejo.
Varkensschouder met dragon en borlottibonen
Houtgerijpte Rueda zoals de Carrasviñas of een Castelo de Medina “fermentado en barrica” past perfect bij gerechten waar je normaal gesproken rode wijn bij schenkt.
Onze tips

Waar kun je clotted cream voor gebruiken?

Vegan dessertrecepten: 10x heerlijke plantaardige toetjes

Dit zijn de beste kazen voor kaasfondue

16x toetjes in een glaasje

6x bakken met speculaaskruiden

Zelf stoofperen maken: ouderwets lekker recept

Gourmettips voor een gezellige avond

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste dips

Redactie






