Spaanse wijnregio
Rueda is de belangrijkste Spaanse wijnregio voor witte wijnen. Lekker fris en fruitig met een opvallende bite. Wijnen uit Rueda zijn perfect voor bij de borrel en inzetbaar bij elke gang van het kerstdiner. Zo wordt het 100% zeker een witte Kerst!
Verdejo is de belangrijkste druif in Rueda. De wijnen van deze druif kenmerken zich door een mooie zuurgraad, een uitgesproken aroma met citrusfruit, appel, peer bloemen en kruiden én herkenbare bitters.
Tip!
Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Tip: als een gerecht een zuurtje heeft, zoals een vleugje citroen, dan weet je dat een Rueda wijn daar altijd goed bij past!
Gesmoorde bleekselderij in witte wijn en room
Kruiden zoals dragon houden van expressieve witte wijnen! Zoals de uitbundige aroma’s van de Bodegas Mocén Rueda Verdejo of de Palacio de Bornos Rueda Verdejo.
Gravad lax met dille en zoetemosterdsaus
Vis en de zinderende frisheid van een Rueda Verdejo zijn een succesvolle combi aan de feesttafel. Kies voor de José Pariente Rueda Verdejo of de Viña Mayor Rueda Verdejo.
Varkensschouder met dragon en borlottibonen
Houtgerijpte Rueda zoals de Carrasviñas of een Castelo de Medina “fermentado en barrica” past perfect bij gerechten waar je normaal gesproken rode wijn bij schenkt.
Onze tips
Last-minute valentijnsdiner: makkelijke recepten
Dit zijn de allerlekkerste Vietnamese gerechten
Meer dan kimchi: 12x Koreaanse gerechten
Zo overleef je de winterdip: heerlijke recepten en energieboosters
Wintersport in huis: 7x Oostenrijkse gerechten
It’s a wrap: 15x recepten met wraps
Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis
12x maaltijdsoep recepten die je vanavond nog wilt maken
Redactie