Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Cover voor Dreaming of a white… Rueda!

Dreaming of a white… Rueda!

Partnerbijdrage door DO Rueda

Advertentie

Wie aan de feestdagen denkt, ziet naast een kerstboom en cadeaus ook een dik pak sneeuw voor zich. We dromen tenslotte allemaal van een witte Kerst! Wandelen in een besneeuwd bos en gezellig samen eten én drinken als het buiten een winters sprookje is. De kachel gaat aan, de lekkerste gerechten worden gemaakt en bijpassende wijnen gekozen.

Spaanse wijnregio

Rueda is de belangrijkste Spaanse wijnregio voor witte wijnen. Lekker fris en fruitig met een opvallende bite. Wijnen uit Rueda zijn perfect voor bij de borrel en inzetbaar bij elke gang van het kerstdiner. Zo wordt het 100% zeker een witte Kerst!

Verdejo is de belangrijkste druif in Rueda. De wijnen van deze druif kenmerken zich door een mooie zuurgraad, een uitgesproken aroma met citrusfruit, appel, peer bloemen en kruiden én herkenbare bitters.

Tip: als een gerecht een zuurtje heeft, zoals een vleugje citroen, dan weet je dat een Rueda wijn daar altijd goed bij past!

Gesmoorde bleekselderij in witte wijn en room

Kruiden zoals dragon houden van expressieve witte wijnen! Zoals de uitbundige aroma’s van de Bodegas Mocén Rueda Verdejo of de Palacio de Bornos Rueda Verdejo.

Gravad lax met dille en zoetemosterdsaus

Vis en de zinderende frisheid van een Rueda Verdejo zijn een succesvolle combi aan de feesttafel. Kies voor de José Pariente Rueda Verdejo of de Viña Mayor Rueda Verdejo.

gravad lax

Varkensschouder met dragon en borlottibonen

Houtgerijpte Rueda zoals de Carrasviñas of een Castelo de Medina “fermentado en barrica” past perfect bij gerechten waar je normaal gesproken rode wijn bij schenkt.

Onze tips

Profielfoto van

foodies-partner

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!