
Geurige lamsbiryani
Lees verder na de advertentie
Een grote pan gevuld met smaakvolle en kruidige rijst met ontzettend mals lamsvlees, dat is deze geurige lamsbiryani! We maken ‘m het liefst met de jasmijnrijst van Tilda, deze rijst past perfect bij dit feestmaal. Biryani wordt vaak gegeten op speciale feestelijke momenten, dus je mag wat ons betreft best uitpakken als je dit gerecht op tafel zet.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Jasmijnrijst van Tilda
Jasmijnrijst staat ook wel bekend als pandanrijst door zijn heerlijke aromatische geur. De geurige jasmijnrijst van Tilda is perfect om te serveren bij Oosterse gerechten, maar komt eigenlijk in alle gerechten goed tot zijn recht. Door de constante liefde en aandacht bij het oogsten en verwerken is de jasmijnrijst van Tilda de beste in zijn soort. Iets zoets maken met jasmijnrijst? Probeer eens rijstpudding. Heb je een restje koude gekookte jasmijnrijst over? Gebruik het voor gebakken rijst – de licht kleverige korrels scheiden zich wanneer ze opnieuw worden verwarmd.
Lamsbiryani met spicy raita
Trek gekregen? Dat snappen we helemaal! Ga snel aan de slag met dit heerlijke recept en verras je gasten bij het volgende etentje. Heb je nog wat over? De biryani smaakt ook heerlijk als lunch de volgende dag, jaloerse blikken van collega’s gegarandeerd.
> naar het recept: lamsbiryani met spicy raita
Lees ook:
No waste: wat doen met overgebleven restjes rijst?
Van basmati tot zilvervliesrijst: het verschil tussen verschillende rijstsoorten
Bas kookt met Rukmini Iyer uit “India Express”
Onze tips

Zelf stoofperen maken: ouderwets lekker recept

Gourmettips voor een gezellige avond

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste dips

Zó bak je de brownie van je dromen

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Taarten met speculaas: 5x de lekkerste recepten

Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.





