Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Cover voor Restjes rijst? Maak er deze recepten mee!

Restjes rijst? Maak er deze recepten mee!

Advertentie

Elke dinsdag delen we de beste tips & tricks voor zo weinig mogelijk verspilling in je keuken. Want waarom zou je voedsel weggooien als je er ook wat lekkers mee kan maken? Dat is goed voor je portemonnee én het milieu. Vandaag delen we welke heerlijke recepten je nog kunt maken met restjes rijst.

Overgebleven restjes rijst

Heb je gisteravond rijst gegeten en is niet de hele pan leeg gegaan? Geen zorgen! Met leftover rijst maak je de lekkerste gerechten. Of je nou risotto-, sushi-, pandan- of basmatirijst gebruikt, wij zetten onze favorieten recepten met restjes rijst op een rij. Zo beland je rijst nooit meer in de prullenbak.

Wil je iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
rijstepap met amandelen en kersensaus

Rijstepap met amandelen en kersensaus

Echt zo’n gerecht dat iedereen als kind vroeger at maar nu in de vergetelheid is geraakt. En dat is zonde want rijstepap is hartstikke lekker. Deze Hollandse lekkernij maak je supersnel door restjes rijst samen met melk, suiker en een vanillestokje in een pan te koken. Met wat fruit als topping is het helemaal feest!

Naar het recept
Gevulde paprika’s met chipotlesalsa

Gevulde paprika’s met chipotlesalsa

Het is een beetje oldskool maar de lekkerste manier om groentes te vullen is met rijst restjes. Vul bijvoorbeeld je (punt)paprika, courgette, aubergine of pompoen met een rijstmengsel. Beetje kaas er over heen en je hebt een heerlijk gerecht. Het recept voor restjes rijst want je bent extra snel klaar als de rijst al gekookt is. Probeer gevulde paprika’s met chipotlesalsa, gevulde puntpaprika’s of gevulde meiraapjes.

Naar het recept
nasi goreng

Nasi goreng

Nasi goreng is Indonesisch voor gefrituurde rijst. Je doet je leftover rijst met een scheutje olie in de pan en je hebt de perfecte basis voor je nasi. Nasi goreng is bij uitstek het perfecte gerecht om je rijst mee op te maken omdat je voor het beste resultaat gekookte en afgekoelde rijst gebruikt. Rijst van gisteravond is dus ideaal!

Naar het recept
vega snacks Gefrituurde risottoballetjes

Gefrituurde risottoballetjes

Gisteren risotto gegeten en wat restjes rijst over? Dan moet je deze balletjes maken. In Italië worden ze ook wel arancini genoemd. Wat voor ons de bitterbal is, is voor Italianen de risottobal. Deze snack is ook nog eens harstikke makkelijk gemaakt. Voor het beste effect stop je een blokje mozzarella in de binnenkant. Succes gegarandeerd!

Naar het recept
Cover voor

Rijstsalade met tuinbonen en oosterse dressing

Het wordt vaak vergeten maar rijst is heerlijk als vulling in salades. Met restjes rijst maak je een heerlijke salade om mee te nemen als lunch. Omdat je rijst al gekookt is, ben je in een handomdraai klaar. Maak bijvoorbeeld rijstsalade met geroosterde kurkumabloemkool, tuinbonen en oosterse dressing of met biet, pompoen en feta.

Naar het recept
Poké bowl van Living the Green Life

Vegan poké bowl

In Hawaii maken ze hun leftover (sushi)rijst en vis op door er een pokébowl mee te maken. Dat laten wij ons geen twee keer zeggen! Van sushi hebben wij namelijk nooit genoeg. Maak bijvoorbeeld een zalm-avocadopokébowl, pokébowl met gerookte tempeh of vegan pokébowl met tofu.

Naar het recept
Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!