Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Cover voor foodies’ goodies: het mooiste Aziatische gerei voor in de keuken

foodies’ goodies: het mooiste Aziatische gerei voor in de keuken

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Scherven maak je goud, kruiden vermaal je, Kiwi snijdt het beste en je lunch stapel je. We vonden de rijkste lessen uit Azië in de goodies van deze week.

Jamie Oliver’s vijzel

Onmisbaar in de Aziatische keuken: een goede vijzel en stamper. De granieten vijzel van Jamie Oliver gebruik je bij het vermalen en mixen van kruiden of bij het maken van een boemboe zoals op p. 8.
Prijs: 28,95 euro bij Blokker.

Matcha set

Drink jij het met water of melk? Warm of koud? Door een cake of taart? Een matcha thee begint bij de ceremonie en het gebruik van een traditionele schep, mixer en kom. Met het water op 70°C maak je de mooiste thee.
Prijs: vanaf 33,95 euro Theebloemenonline.

Traditionele eetstokjes

Een set herbruikbare stokjes mag niet in jouw keuken ontbreken, handgemaakt van de Cassia Siamea boom past dit design bij elk gerechtje.
Prijs vanaf 2,00 euro bij AliExpress.

Kiwi messen

De Thaise messen met een roestvrijstalen lemmet en een hardhouten heft zijn de beste messen die je kunt kopen, bovendien goed geprijsd.
Prijs vanaf 2,45 euro bij Asianfoodlovers.

Rijstkoker van BAMA

Rijst koken in een pan? Nee, natuurlijk niet. Dat doe je in een rijstkoker op pootjes, zoals deze van BAMA. En dan het liefst jasmijn- of pandanrijst!
Prijs: 39,90 euro bij Bol.

Sushi set 

Tokyo Design Studio ontwierp deze sushimat en rijstlepel om thuis aan de slag te gaan met sushi. Die nori weet straks niet wat ‘m overkomt, vliegensvlug draai jij de verse vis in elkaar.
Prijs: 5,95 euro bij De Bijenkorf.

De lunchbox

Uit de gelijknamige film Lunchbox leren we dat liefde door de maag gaat, en dat heerlijke eten neem je overal mee naartoe in een 3-laagse lunchbox.
Prijs: 41,90 euro bij Bol.

Kintsugi van &Klevering

Kintsugi is de Japanse kunst van het repareren van keramiek door middel van lak vermengd met goud. Zo wordt een gebroken schaal nog mooier dan hij al was. Het Kintsugi-servies van Seletti wordt bijeengehouden door 24-karaats gouden randen en elk exemplaar is uniek.

Prijs: 189,00 euro bij Klevering.nl

Onze tips

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!