Italiaanse kerst met Foodies
Het liefst eten wij zo vaak mogelijk Italiaans, dus waarom niet ook met kerst? In Het Grote Kerstnummer leerden we van niemand minder dan Sarah Puozzo kerstpasta maken. Dat was zo’n succes dat we het met al onze lezers willen delen. Daarom gaan we samen met Sarah koken voor kerst. Zie het als voorbereiding voor de feestdagen en ben verzekerd van een kerst zonder stress!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!
Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Wat gaan we maken?
Samen met Sarah gaan we kerstravioli met lopende eidooier maken en versieren we de panettone van de cover. Het is dus de bedoeling dat de panettone op dat moment al afgebakken is. Dit is dus hét moment om aan de slag te gaan als je het Italiaanse kerstbrood samen met ons wil gaan versieren.
Let wel op: je kunt het Italiaanse kerstbrood natuurlijk maar één keer aansnijden. Wanneer je het voor kerst wil bewaren, kun je beter eerst even bij ons de kunst afkijken om met de feestdagen zelf aan de slag te gaan.
De prachtige kerstravioli met lopende eidooier kun je natuurlijk meermaals maken. Dat is juist fijn want achter deze gevulde deegkussentjes gaat heel wat techniek schuil. Sarah vertelt je er graag alles over en leert je het gerecht stap-voor-stap maken. Een goede voorbereiding is het halve werk, toch?
> naar het recpet: ravioli met eidooier en saffraanboter
Hoe en waar?
Op zaterdag 16 december duiken we met al onze lezers en fans de keuken in. Gewoon je eigen keuken. Beide recepten staan in Het Grote Kerstnummer, maar kun je ook online bekijken.
Op zaterdag 16 december gaan we om 11.00 uur live op Instagram en laten we je stap voor stap zien hoe je de recepten in je eigen vertrouwde keuken maakt. Op dat moment zijn wij ook bereikbaar voor alle vragen die je maar hebt over de recepten en de verschillende stappen. Al mag je natuurlijk alles wat je maar wil weten over een Italiaanse kerst aan onze expert vragen.
Vragen insturen is heel gemakkelijk. Stel ze live op Instagram of stuur ze vandaag al in door het onderstaande formulier in te vullen. Heb jij 16 december al wat anders op de planning? Geen probleem! Het is mogelijk om het kerstkoken op een later moment terug te kijken via onze website of socials. Schroom dus niet om alsnog jouw vragen in te sturen…
Deel je foto’s van jouw Italiaanse kerst
Ben jij van plan om met ons mee te kerstkoken? Laat ons dan het proces of resultaat zien! Deel je foto op Facebook of Instagram met #iamfoodies en tag @foodiesmagazine.
…en win
Door je creatie(s) te delen maak je kans op een jaarabonnement op Foodies! Een win-win situatie, want je hebt door mee te doen sowieso al wat lekkers op je aanrecht staan. Heb je al een Foodies abonnement? Dan wordt deze gratis met een jaar verlengd als je wint. Of je geeft het abonnement natuurlijk cadeau aan iemand, ideaal voor onder de kerstboom.
Je hebt het héle weekend de tijd om de resultaten te delen. Zo kun je met de recept(en) aan de slag gaan op een moment dat het jou uitkomt. We kiezen dinsdag 19 december de winnaar uit!
Onze tips
Griekse gerechten: 12x inspiratie voor thuis op tafel
Deze curry recepten wil je vanavond nog maken
6x romantische gerechten voor twee personen
Must-haves: deze producten uit de toko wil je halen
Last-minute valentijnsdiner: makkelijke recepten
Dit zijn de allerlekkerste Vietnamese gerechten
Meer dan kimchi: 12x Koreaanse gerechten
Zo overleef je de winterdip: heerlijke recepten en energieboosters
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.