Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Italiaans kerstkoken

Vier 16 december een Italiaanse kerst met Foodies en Sarah Puozzo!

Advertentie

Vier op 16 december een Italiaanse kerst met Foodies en Sarah Puozzo. Dit is hét moment om al je vragen te stellen en samen met ons de handen uit de mouwen te steken. Maak samen met ons Sarahs favoriete kerstgerecht en versier de panettone van de cover van Het Grote Kerstnummer. Gewoon vanuit je eigen keuken! Deel het proces en het resultaat met elkaar want we verloten een jaarabonnement op Foodies onder alle inzendingen op Facebook en Instagram.

Italiaanse kerst met Foodies

Het liefst eten wij zo vaak mogelijk Italiaans, dus waarom niet ook met kerst? In Het Grote Kerstnummer leerden we van niemand minder dan Sarah Puozzo kerstpasta maken. Dat was zo’n succes dat we het met al onze lezers willen delen. Daarom gaan we samen met Sarah koken voor kerst. Zie het als voorbereiding voor de feestdagen en ben verzekerd van een kerst zonder stress!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat gaan we maken?

Samen met Sarah gaan we kerstravioli met lopende eidooier maken en versieren we de panettone van de cover. Het is dus de bedoeling dat de panettone op dat moment al afgebakken is. Dit is dus hét moment om aan de slag te gaan als je het Italiaanse kerstbrood samen met ons wil gaan versieren.

Let wel op: je kunt het Italiaanse kerstbrood natuurlijk maar één keer aansnijden. Wanneer je het voor kerst wil bewaren, kun je beter eerst even bij ons de kunst afkijken om met de feestdagen zelf aan de slag te gaan.

De prachtige kerstravioli met lopende eidooier kun je natuurlijk meermaals maken. Dat is juist fijn want achter deze gevulde deegkussentjes gaat heel wat techniek schuil. Sarah vertelt je er graag alles over en leert je het gerecht stap-voor-stap maken. Een goede voorbereiding is het halve werk, toch?

> naar het recpet: ravioli met eidooier en saffraanboter

Ravioli met eidooier en saffraanboter

Hoe en waar?

Op zaterdag 16 december duiken we met al onze lezers en fans de keuken in. Gewoon je eigen keuken. Beide recepten staan in Het Grote Kerstnummer, maar kun je ook online bekijken.

Op zaterdag 16 december gaan we om 11.00 uur live op Instagram en laten we je stap voor stap zien hoe je de recepten in je eigen vertrouwde keuken maakt. Op dat moment zijn wij ook bereikbaar voor alle vragen die je maar hebt over de recepten en de verschillende stappen. Al mag je natuurlijk alles wat je maar wil weten over een Italiaanse kerst aan onze expert vragen.

Vragen insturen is heel gemakkelijk. Stel ze live op Instagram of stuur ze vandaag al in door het onderstaande formulier in te vullen. Heb jij 16 december al wat anders op de planning? Geen probleem! Het is mogelijk om het kerstkoken op een later moment terug te kijken via onze website of socials. Schroom dus niet om alsnog jouw vragen in te sturen…

kerst redactie

Deel je foto’s van jouw Italiaanse kerst

Ben jij van plan om met ons mee te kerstkoken? Laat ons dan het proces of resultaat zien! Deel je foto op Facebook of Instagram met #iamfoodies en tag @foodiesmagazine.

…en win

Door je creatie(s) te delen maak je kans op een jaarabonnement op Foodies! Een win-win situatie, want je hebt door mee te doen sowieso al wat lekkers op je aanrecht staan. Heb je al een Foodies abonnement? Dan wordt deze gratis met een jaar verlengd als je wint. Of je geeft het abonnement natuurlijk cadeau aan iemand, ideaal voor onder de kerstboom.

Je hebt het héle weekend de tijd om de resultaten te delen. Zo kun je met de recept(en) aan de slag gaan op een moment dat het jou uitkomt. We kiezen dinsdag 19 december de winnaar uit!

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!