Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
jamie oliver

Kerstinspiratie: Italiaans kerstdiner van Jamie Oliver

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

We begrijpen dat je misschien geen spaghetti bolognese voor wilt zetten met kerst, maar andere gerechten uit de Italiaanse keuken zijn wel heel geschikt. Wij zochten uit het boek Jamie Oliver kookt Italië een driegangenmenu met Italiaanse allure. Hier gaan je gasten van smullen!

Het voorgerecht

Het voorgerecht is het ideale moment om groenten in de spotlights te zetten. Ga voor groots dit jaar en pak uit met een hele bloemkool uit de oven. Ziet er spectaculair uit en zo smaakt hij ook nog eens. Serveer hem op een grote schaal en snijd hem op tafel aan, net zoals een groot stuk vlees.

Bloemkool uit de oven

jamie oliver

Het hoofdgerecht

Jouw Italiaanse kerst staat dit jaar in het teken van delen. Grote gerechten op tafel waar iedereen samen van kan eten. Deze Florentijnse steak is de koning van de steaks. Bak hem met dit recept tot perfectie: mooi medium en zacht van binnen en knapperig van buiten. Waanzinnig lekker!

Florentijnse steak

jamie oliver

Het nagerecht

Denk je al twee topstukken te hebben gehad? Het toetje is pas echt de showstopper. Een extravagante, dronken sponscake die zich volzuigt met geparfumeerde siroop van limoncello, sinaasappel en citroen. Je kunt je wel voorstellen hoe zo’n smaaksensatie dat moet zijn!

Rumbaba uit Amalfi

jamie oliver
Deze gerechten komen uit het boek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Boekgegevens:
Titel: Jamie kookt Italië – uit het hart van de Italiaanse keuken
Auteur: Jamie Oliver
Uitgeverij: Kosmos
Prijs: 29,99

Wil je meer kerstinspiratie opdoen voor de komende feestdagen? Je laten inspireren door foodies The Big Christmas Issue? Hij ligt nú in de winkel én is te bestellen via de foodies webshop.

Jamie Oliver

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!