Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Hachee

Zit jouw klassieke gerecht in de nieuwste Foodies?

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Iedereen heeft wel een favoriet klassiek gerecht. Even geleden vroegen we jullie om je favoriet met ons te delen en dat deden jullie massaal! Het gerecht dat het vaakst werd ingestuurd was de traditionele Hollandse hachee. Wij vertellen je er meer over en delen hét recept voor deze klassieker.

Bestel Foodies 50 klassiekers

Hét klassieke gerecht volgens jullie

Enige tijd terug vroegen we je wat jouw klassieke gerecht is. Dat ene gerecht waar je maar geen genoeg van krijgt, dat eeuwenoude recept dat generatie op generatie wordt doorgegeven, dat bordje eten waar iedereen naar verlangt. We werden overspoeld met reacties. Van Italiaanse spaghetti bolognese, lasagne en risotto tot boeuf bourguignon, uiensoep en ratatouille uit Frankrijk én talloze Aziatische gerechten als rendang en babi pangang: klassiekers van over de hele wereld kwamen voorbij.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Hét klassieke gerecht: hachee

Het meest genoemde klassieke gerecht? Dat was hachee. Dit traditionele stoofgerecht op basis van rundvlees, uien, meel, bouillon en zuur is kenmerken voor de Nederlandse keuken. Kruidnagel en foelie zijn dé specerijen die niet mogen ontbreken.

Wat is hachee?

Hachee – afkomstig van het Franse hacher, dat hakken betekent – is een traditioneel stoofgerecht, vaak gemaakt op basis van rundvlees als runderlap, riblap of sucadelap. Dit vlees bevat veel stevige spiervezels, waardoor het een lange bereidingstijd nodig heeft om mals en sappig te worden. Riblap is van deze drie de meest vette soort en daarmee het meest malse stukje vlees. Ideaal voor in een stoofpot dus. In Nederland wordt het gerecht vaak geserveerd met aardappelpuree of gekookte aardappels en rodekool of bij hutspot.

Recept voor hachee

Kun je ook niet wachten om dit klassieke gerecht op tafel te zetten? Bekijk dan gauw het recept en zet de pan maar op het vuur.

> naar het recept: hachee

Klassiek gerecht: hachee

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!