Advertentie
Hét klassieke gerecht volgens jullie
Enige tijd terug vroegen we je wat jouw klassieke gerecht is. Dat ene gerecht waar je maar geen genoeg van krijgt, dat eeuwenoude recept dat generatie op generatie wordt doorgegeven, dat bordje eten waar iedereen naar verlangt. We werden overspoeld met reacties. Van Italiaanse spaghetti bolognese, lasagne en risotto tot boeuf bourguignon, uiensoep en ratatouille uit Frankrijk én talloze Aziatische gerechten als rendang en babi pangang: klassiekers van over de hele wereld kwamen voorbij.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Hét klassieke gerecht: hachee
Het meest genoemde klassieke gerecht? Dat was hachee. Dit traditionele stoofgerecht op basis van rundvlees, uien, meel, bouillon en zuur is kenmerken voor de Nederlandse keuken. Kruidnagel en foelie zijn dé specerijen die niet mogen ontbreken.
Wat is hachee?
Hachee – afkomstig van het Franse hacher, dat hakken betekent – is een traditioneel stoofgerecht, vaak gemaakt op basis van rundvlees als runderlap, riblap of sucadelap. Dit vlees bevat veel stevige spiervezels, waardoor het een lange bereidingstijd nodig heeft om mals en sappig te worden. Riblap is van deze drie de meest vette soort en daarmee het meest malse stukje vlees. Ideaal voor in een stoofpot dus. In Nederland wordt het gerecht vaak geserveerd met aardappelpuree of gekookte aardappels en rodekool of bij hutspot.
Recept voor hachee
Kun je ook niet wachten om dit klassieke gerecht op tafel te zetten? Bekijk dan gauw het recept en zet de pan maar op het vuur.
> naar het recept: hachee
Lees ook:
Nu verkrijgbaar: Foodies 50 klassiekers
Lekker (en) goedkoop: recepten met ui
Wat is kruidnagel en wat kun je ermee?
Onze tips
Kaneelbroodjes maken: zo doe je dat
Bourgondisch genieten met de wijnen van Abbotts & Delaunay
Van cake tot taart: 7x zoete recepten van Jamie Oliver
5x kalkoen recepten voor kerst
Kerstdiner met kinderen: 5x de leukste recepten
Nacho ovenschotel: 7x de lekkerste recepten
5x winterse zuurkool recepten
Appel recepten: 9x zoetigheden om te bakken
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?