
Winterse kost
Lees verder na de advertentie
Op een gure dag is er niks lekkerder dan winterse kost om je aan te verwarmen. Denk aan soep, stamppot en een zoete lekkernij. Natuurlijk kan je zelf jouw favoriete recepten kiezen maar ter inspiratie stelden wij het onderstaande menu vol winterse kost voor je samen. Al smaken deze recepten de rest van het jaar ook heerlijk!
Meer winterse recepten ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Voorgerecht
Een soepje hoort er op een koude dag bij. Niet alleen om je handen aan te verwarmen maar ook om uren te laten pruttelen op het vuur. Onze nieuwe favoriet is deze prei-minestrone. Dat is nog niet alles, want je serveert er broodjes bij met een waanzinnig lekkere, zelfgemaakte peterseliepesto. Genieten is gegarandeerd!
> naar het recept: prei-minestrone met witte bonen en peterseliepesto
Hoofdgerecht
Wat gaat er boven een goede stamppot? Op een gure dag is dit ons favoriete maaltje. Dit hutspot recept is naar oma’s recept en dus vertrouwd lekker. De speklap maakt het wat ons betreft helemaal af maar wie geen vlees eet kan het ook goed vervangen met een vegetarische variant.
> naar het recept: hutspot met speklapjes
Nagerecht
Ik hoor je denken: een dronken crumble, wat houdt dat nou weer in? Dit betekend niet dat de appels dronken zijn, maar dat er drank in dit gerecht is verwerkt. Een scheutje rum of bourbon maakt deze crumble verassend en éxtra lekker.
> naar het recept: dronken appelcrumble
Lees ook: Wat is het verschil tussen snert en erwtensoep?
Onze tips

Zelf stoofperen maken: ouderwets lekker recept

Gourmettips voor een gezellige avond

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste dips

Zó bak je de brownie van je dromen

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Taarten met speculaas: 5x de lekkerste recepten

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.






