Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Hutspot met speklapjes

Waanzinnig weekendmenu: winterse kost

Advertentie

Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Of je nu voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit weekendmenu vol winterse kost maak je gegarandeerd indruk.

Winterse kost

Op een gure dag is er niks lekkerder dan winterse kost om je aan te verwarmen. Denk aan soep, stamppot en een zoete lekkernij. Natuurlijk kan je zelf jouw favoriete recepten kiezen maar ter inspiratie stelden wij het onderstaande menu vol winterse kost voor je samen. Al smaken deze recepten de rest van het jaar ook heerlijk!

Meer winterse recepten ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

Een soepje hoort er op een koude dag bij. Niet alleen om je handen aan te verwarmen maar ook om uren te laten pruttelen op het vuur. Onze nieuwe favoriet is deze prei-minestrone. Dat is nog niet alles, want je serveert er broodjes bij met een waanzinnig lekkere, zelfgemaakte peterseliepesto. Genieten is gegarandeerd!

> naar het recept: prei-minestrone met witte bonen en peterseliepesto

prei minestrone winterse kost

Hoofdgerecht

Wat gaat er boven een goede stamppot? Op een gure dag is dit ons favoriete maaltje. Dit hutspot recept is naar oma’s recept en dus vertrouwd lekker. De speklap maakt het wat ons betreft helemaal af maar wie geen vlees eet kan het ook goed vervangen met een vegetarische variant.

> naar het recept: hutspot met speklapjes

Hutspot met speklapjes

Nagerecht

Ik hoor je denken: een dronken crumble, wat houdt dat nou weer in? Dit betekend niet dat de appels dronken zijn, maar dat er drank in dit gerecht is verwerkt. Een scheutje rum of bourbon maakt deze crumble verassend en éxtra lekker.

> naar het recept: dronken appelcrumble

appel recepten met crumble

Lees ook: Wat is het verschil tussen snert en erwtensoep?

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!