Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
De Koffiejongens

Met De Koffiejongens drink je jouw koffie duurzaam

In samenwerking met De Koffiejongens

Advertentie

Een bakje zwart goud in de ochtend; we kunnen niet zonder! Maar sta jij weleens stil bij de voetafdruk van jouw koffieconsumptie? Dankzij de biologisch afbreekbare koffiecups van De Koffiejongens kun jij zonder schuldgevoel van je koffie genieten!

Een leuk weetje voor je collega’s in de koffiecorner: Wist je dat we in Nederland ieder jaar tientallen miljoenen koffiecups in de prullenbak gooien? Niet zo duurzaam en bovendien hartstikke zonde: de koffieresten in de cups is een prima voedingsstof voor planten.

De Koffiejongens

Zonder schuldgevoel cupjes blijven gebruiken

Gelukkig hebben De Koffiejongens daar iets op gevonden! Zij ontwikkelden 100% biologisch afbreekbare koffiecups, gemaakt van suikerriet, maïs en aardappelzetmeel. Wanneer jij jouw heerlijke bakkie op hebt, gooi jij de cup zo bij het gft-afval. De cup lost vervolgens op en van de koffie wordt supervoedzame compost gemaakt. Zo ben jij met ieder kopje koffie dat je drinkt, eigenlijk heel lekker bezig. Dat is nog eens goed nieuws, toch?

Ook proberen?

Wil jij jouw koffie voortaan duurzaam drinken? Op de site van De Koffiejongens probeer je nu 60 cups voor €13,95. Niet alleen goed voor het milieu dus, maar ook voor je portemonnee!

Onze tips

Profielfoto van

foodies-partner

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!